Επικαιρότητα ΝΔ

Τέλος και επίσημα από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης – Παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την βιαιοπραγία του εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Την ανακοίνωση έκανε στο σώμα, ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής, διαβάζοντας την επιστολή που έφτασε στο προεδρείο: «Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας». 

Πλέον η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί 157 βουλευτές.

Μετά την αποκάλυψη του επεισοδίου αλλά και το βίντεο που κυκλοφόρησε από το επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ μαινόμενο να χειροδικεί εναντίον του υπαλλήλου η διαγραφή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται – δηλαδή να κληθεί σε εξηγήσεις ο βουλευτής από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη αλλά και από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Στη συνέχεια, ζήτησε ο ίδιος την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Αυτό και συνέβη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αποχώρησε από τη Βουλή εμφανώς εκνευρισμένος.

Οι εξελίξεις όμως ήταν ραγδαίες για τον πρώην υπουργό και σε άλλα επίπεδα. Από τη μια του επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα από τον Πρόεδρο της Βουλής ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν και ποια αδικήματα. 

Δεν παραδίδει την έδρα

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του newsit.gr η στάση του δεν θα αλλάξει και θα ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Η στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοινώνει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη:

Το χρονικό

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί. Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Η ανάρτηση

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το «λεκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου». Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

ΠΗΓΗ newsit.gr