Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Τέλος το μαρτύριο για τους ναυτικούς του Angelic Power – Έφτασαν στην Ελλάδα (pics)

Τεστ κορονοϊού σε θάλαμο κάνει διάγνωση σε 8 δευτερόλεπτα από φωνές και τραγούδια

Στην Ελλάδα επέστρεψαν από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι ναυτικοί του πλοίου Angelic Power, που ήταν εγκλωβισμένοι περισσότερους από 15 μήνες στην Κίνα.

Το Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου με ελληνική σημαία, λόγω οικονομικών διαφορών με την διαχειρίστρια εταιρία με αποτέλεσμα το πλήρωμα να ήταν εγκλωβισμένο.

Μετά από πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας οι αρχές της Κίνας έκαναν αποδεκτά τα ελληνικά αιτήματα και ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων ναυτικών.

Τέλος το μαρτύριο για τους ναυτικούς του Angelic Power – Έφτασαν στην Ελλάδα (pics)Τέλος το μαρτύριο για τους ναυτικούς του Angelic Power – Έφτασαν στην Ελλάδα (pics)

“Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία δρα αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας οπουδήποτε στον κόσμο” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

O πλοίαρχος και υποπλοίαρχος καθώς και 13 ναυτικοί υπήκοοι Φιλιππίνων παραμένουν στο πλοίο που βρίσκεται δεμένο στην Κίνα.