Ελλάδα Επικαιρότητα

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που άφησε την τελευταία πνοή του το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2023 οδηγείται στην τελευταία κατοικία του. Το τελετουργικό αποφασίστηκε μετά από έντονο παρασκήνιο, που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και διχασμό –λέξεις, άλλωστε, που απαντώνται συχνά στις σελίδες που αφιερώθηκαν στη ζωή του- σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο.

Η κάμερα του in από μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου

Η τελική απόφαση ορίζει ότι ο τέως βασιλιάς Κωνταντίνος θα ταφεί στο Τατόι στο βασιλικό κοιμητήριο. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τις 6:00 το πρωί η σορός του τέως βασιλιά βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ώστε όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι ρυθμίσεις αυτές θα εφαρμοστούν μάλιστα σε κάθε περιοχή από την οποία θα περάσει η πομπή, αφού φύγει από την Μητρόπολη.

Η πομπή θα φύγει ανάποδα από την Μητροπόλεως περίπου στη 1. Από εκεί, θα ανέβει στο Σύνταγμα και έπειτα θα περάσει από την Βασιλίσσης Σοφίας, την Βασιλέως Κωνσταντίνου, το Χίλτον, την Μιχαλακοπούλου, την Κατεχάκη, την Περιφερειακή Υμηττού, την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας και από εκεί, θα βγει στην Βαρυμπόμπη.

Από τα σημεία που θα περνά η πομπή θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα κλείνουν οι δρόμοι.

Παράλληλα, υπάρχουν αυστηρά μέτρα και στο Τατόι, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο βουνό, σε χαράδρες, σε δρόμους και σε κάθε περιοχή κοντά στους βασιλικούς τάφους, ώστε τίποτα να μην χαλάσει την προκαθορισμένη πορεία της κηδείας.

08:25 «Ήταν αγαπητός στον λαό, κι αυτό αποδεικνύεται. Η ισχύς λένε είναι η αγάπη του λαού κι αυτό αποδεικνύεται σήμερα ότι το είχε. Απλά δεν φαινόταν τόσο πολύ η αγάπη. Σήμερα όμως φαίνεται που ήρθαμε να το αποχαιρετήσουμε» λέει στην κάμερα του in, μια γυναίκα που περιμένει να πει το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

08:20 Πριν από περίπου 59 χρόνια, στις 12 Μαρτίου 1964, η Αθήνα είχε ντυθεί στα μαύρα για την κηδεία του πατέρα του Κωνσταντίνου, βασιλιά Παύλου.

«ΤΑ ΝΕΑ» των ημερών εκείνων είχαν καλύψει το γεγονός με κάθε λεπτομέρεια.

«Ο Βασιλεύς Παύλος αναπαύεται από σήμερα κοντά στους προγόνους του στον οικογενειακό του τάφου του Τατοΐου. Η κηδεία του έγινε την 10η πρωινή από τον Μητροπολιτικό Ναό εν μέσω εκπληκτικής συρροής κόσμου.

»Μια επιβλητική πένθιμη πομπή από έξη Βασιλείς και βασίλισσες, δύο προέδρους, σαράντα πρίγκιπες και πλήθος επιφανών προσωπικοτήτων, ακολούθησε τη σορό, πεζή επί 2200 μέτρα μέχρι του ξενοδοχείου “Xίλτον” για να συνεχισθή από εκεί η πορεία προς το Τατόι με μόνη ακολουθία την Βασιλική Οικογένεια, τους ξένους εστεμμένους, τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής. (…)

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

08:17 Αυτή τη στιγμή κλειστοί είναι: η Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, η Αιόλου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού και η Ερμού στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

08:14 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν πάει στη Μητρόπολη για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

08:12 Η αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα είναι τεράστια και φτάνει έως και τις 2 ώρες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ρεπόρτερ του in άνθρωποι που είχαν φτάσει στη Μητρόπολη στις 6 το πρωί κατάφεραν πριν από λίγα λεπτά να μπουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

08:10 Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα προσωπικά σφάλματα που οδήγησαν στην Χούντα των Συνταγματαρχών

Ο ιστορικός και συγγραφέας Στέφανος Καβαλιεράκης, μιλώντας στο MEGA, έκανε μία αποτίμηση της θητείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως τα προσωπικά του σφάλματα έφεραν την Χούντα των Συνταγματαρχών.

«Η ιστορική αποτίμηση του Κωνσταντίνου ως μονάρχη έχει γίνει, του έχουν αποδοθεί ευθύνες για την περίοδο που διετέλεσε βασιλιάς. Είχε την ατυχία να είναι βασιλιάς σε νεαρή ηλικία ίσως στην πιο οξυμένη περίοδο που γνώρισε η ιστορία της πατρίδας μας. Ο Κωνσταντίνος έκανε τα προσωπικά του σφάλματα, τα οποία οδήγησαν στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Αυτά έχουν αποτιμηθεί από την ιστορία. Εκείνη η μέρα στο Τατόι ήταν κρίσιμη. Η ιστορία γράφεται από συγκυρίες και στιγμές» δήλωσε.

«Το δημοψήφισμα του 1974 μάς έχει καθορίσει πολιτειακά. Από ένα σημείο και μετά ήταν ένας βασιλιάς με καλές προοπτικές. Οι εξελίξεις ίσως τον προσπέρασαν και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παράδειγμα της επεμβατικής μοναρχίας, δηλαδή να ξεχωρίσει το πολιτειακό από το πολιτικό», κατέληξε ο κος Καβαλιεράκης.

08:07 Μάλιστα, μια γυναίκα που βρισκόταν στην ουρά ζήτησε από υπάλληλο της καθαριότητας να μην μαζέψει τα χαρτάκια «Αθάνατος βασιλιάς Κωνσταντίνος» που ήταν πεσμένα στο έδαφος, καθώς ήθελαν να τα βλέπουν!

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

08:03 Άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Φώναξαν συνθήματα όπως «ζήτω ο βασιλιάς» ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν που γράφουν «Αθάνατος-Βασιλεύς Κωνσταντίνος».

07:58 Αυξάνεται σιγά – σιγά η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:50 Εικόνες από τη Μητρόπολη, όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η άφιξη πολιτών για το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:39 «Ένας άνθρωπος που ήταν ευγενής και τίμησε την Ελλάδα, θα τον θυμόμαστε για πάντα, αιωνία του η μνήμη» λέει ένας από τους ανθρώπους που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου να αποχαιρετίσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

07:33 Η αναβαθμισμένη εκπροσώπηση από την πλευρά της κυβέρνησης, με την παρουσία και του Αντιπροέδρου της, Παναγιώτη Πικραμένου, παράλληλα με αυτή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, «απελευθέρωσε» κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που ήταν σκεπτικά για την παρουσία τους ή όχι σήμερα στην κηδεία.

Όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Γεωργία, θα βρεθεί το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για να αποτίσει φόρο τιμής, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία.

Από πλευράς υπουργών, την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έχει επιβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας θα δώσει η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ως και χθες στάθμιζε το αν θα μεταβεί ή όχι στη Μητρόπολη, όπως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη νύφη του τέως Βασιλιά Τατιάνα Μπλάτνικ και τον γιο του Νικόλαο.

Αντίθετα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει το παρών.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:30 Συνολικά τα πρόσωπα που έχουν λάβει πρόσκληση από την οικογένεια για να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία είναι 187. Μεταξύ αυτών 11 εν ενεργεία βασιλείς και αρχηγοί κρατών αλλά και πρίγκιπες και διάδοχοι του στέμματος κ.α..

Με άλλα λόγια, μόνο όσοι έχουν την πρόσκληση θα μπορούν να μπουν στο εσωτερικό του ναού και όλοι οι υπόλοιποι που επιθυμούν να πουν το τελευταίο “αντίο” θα περιοριστούν σε παρουσία στο παρεκκλήσι, όπου θα εκτεθεί νωρίτερα σε προσκύνημα η σωρός.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας ο σχεδιασμός είναι και οι 187 καλεσμένοι να μεταβούν οργανωμένα στη Μητρόπολη, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία.

07:25 Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά εξηγεί στο MEGA ότι η απόφαση για λαϊκό προσκύνημα στέκει νομικά, ανεξαρτήτως πολιτικής προσέγγισης. Παράλληλα, η ίδια υπογραμμίζει ότι η κηδεία του δεν θα μπορούσε να κηδευτεί ως τέως αρχηγός κράτους, ούτε η κηδεία του να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

07:20 Ο λόγος που δόθηκε αυτή η παράταση είναι η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ήδη από τις 06:00 το πρωί. Μάλιστα, όπως φαίνεται από τις εικόνες και τα βίντεο που in, όσο περνά η ώρα ο κόσμος αυξάνεται. Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:19 Το λαϊκό προσκύνημα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, πήρε παράταση μισής ώρας και πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 και όχι στις 10:30, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

07:18 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ντυμένη με πολιτικά ρούχα και όχι με τη βασιλική στολή. Φορά ύφασμα μπλε και λευκές ρίγες και όχι το σταυρό ούτε βασιλικό θυρεό.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:15 Η αστυνομία «έκλεισε» την ουρά από την μεριά του Συντάγματος και πλέον η προσέλευση γίνεται μόνο από τη μεριά του Μοναστηρακίου. Ο λόγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του in, είναι προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την άφιξη των επισήμων.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:10 Στη Μητροπόλεως έχουν σχηματιστεί δύο ουρές. Μια που ξεκινάει από το Σύνταγμα και φτάνει ως τη Μητρόπολη και άλλη μια, η οποία ξεκινάει από το ύψος της Καπνικαρέας και ανεβαίνει προς τη Μητρόπολη.

Το κέντρο της Αθήνας μοιάζει «αστακός», με κλειστούς δρόμους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Αττική.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:04 Μια ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθεί να φτάσει στη παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

07:00 Η ουρά για το λαϊκό προσκύνημα φτάνει σχεδόν μέχρι και το σύνταγμα. Δείτε το βίντεο του in:

06:50 Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα αφορούσαν την έλευση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον στη χώρα μας, προκειμένου να παρευρεθούν στην κηδεία.

Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, Κυριακή, φαίνεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα έρθει στην Ελλάδα για την κηδεία του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

06:45 Η οδός Μητροπόλεως από Σύνταγμα μέχρι και τη Μητρόπολη είναι κλειστή. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια, ενώ έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας κατά μήκος της οδού.

Η προσέλευση του κόσμου γίνεται χωρίς προβλήματα και έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά περιμετρικά της πλατείας της Μητρόπολης μέχρι το παρεκκλήσι. Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

06:42 Φυσικά, δεν λείπουν ούτε οι… γραφικές παρουσίες από τη Μητρόπολη.

Μία τέτοια βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία, όπου… ένας συμπαθής ηλικιωμένος, στην ουρά, φοράει τσαρούχια μαύρα, κρατά ένα μπαστούνι και μια καρό τσάντα στην οποία υπάρχει η ελληνική σημαία και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου!

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

06:38 Πολύ μεγάλη ουρά στη Μητρόπολη. Δείτε τα βίντεο από τους δημοσιογράφους του in που βρίσκονται στη Μητρόπολη από πολύ νωρίς το πρωί.

06:35 Σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους επικήδειους θα εκφωνήσει ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

06:33 Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος. Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

06:30 Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

06:25 Η σορός του τέως βασιλιά θα έφυγε από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί πει το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

06:20 Οι δημοσιογράφοι του in Δημήτρης Πέρρος και Νίκος Κλόκας βρίσκονται ήδη στη Μητρόπολη και καθ’ όλη τη διάρκεια τελετής θα σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν… Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα

06:15 Αν και είναι πολύ νωρίς, ήδη έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών, έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου, οι οποίοι περιμένουν τη σειρά τους προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

06:10 Εδώ και 15 λεπτά έχει ξεκινήσει το άτυπο λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 10:30. Μάλιστα, εφόσον υπάρχει αρκετός κόσμος οι οικογένεια του τέως βασιλιά έχει ανακοινώσει ότι θα δοθεί παράταση μιας ώρας.

06:05 Καλημέρα σας από το newsroom του in. Ονομάζομαι Πάνος Καισσαράτος και μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ in.gr