Επικαιρότητα Τεχνολογία

Tesla: Απολύθηκε ο διευθυντής της Σιγκαπούρης – Περικοπές έχει προαναγγείλει ο Μασκ

Tesla: Απολύθηκε ο διευθυντής της Σιγκαπούρης – Περικοπές έχει προαναγγείλει ο Μασκ

Στην απόλυση του διευθυντή Σιγκαπούρης της Tesla προχώρησε ο Ίλον Μασκ, λίγο περισσότερα από μία εβδομάδα αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως προανήγγειλε την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο μέχρι πρότινος περιφερειακός διευθυντής, ονόματι Christopher Bousigues, ο οποίος ενημέρωσε μέσω LinkedIn την Κυριακή ότι η θέση του «εξαλείφθηκε». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο LinkedIn, εργαζόταν στην Tesla για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Bousigues δεν ανέφερε συγκεκριμένο λόγο για την απόλυσή του, ωστόσο υπενθύμισε ότι η Tesla είχε προαναγγείλει την περικοπή θέσεων εργασίας.

Tesla: Απολύθηκε ο διευθυντής της Σιγκαπούρης – Περικοπές έχει προαναγγείλει ο Μασκ

Απολύσεις

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Ιούνιο ο Ίλον Μασκ με επιστολή τους προς του υπαλλήλους της Tesla ενημέρωνε για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας, ισχυριζόμενος ότι το προσωπικό είναι «υπεράριθμο» σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με το Reuters, σε email του προς τα στελέχη της εταιρείας ο Μασκ ανέφερε ότι έχει ένα «εξαιρετικά κακό προαίσθημα» για την πορεία της οικονομίας.

Η Tesla απασχολούσε σχεδόν 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2021.

Ο Bousigues είπε ότι ήταν ο πρώτος διευθυντής χώρας στη νοτιοανατολική Ασία και ότι, τον περασμένο χρόνο, αυτός και η ομάδα του είχαν «χτίσει την επιχείρηση από την αρχή». Ο πρώην υπάλληλος της Tesla τόνισε ορισμένα από τα επιτεύγματά του, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δύο εκθεσιακών χώρων, ενός κέντρου σέρβις και την κυκλοφορία του Tesla Model Y την περασμένη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη.