Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Τέσσερα τα κρούσματα στο Χαμόγελο του Παιδιού – Δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση

Τέσσερα τα κρούσματα στο Χαμόγελο του Παιδιού – Δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση

Τρία παιδιά που φιλοξενούνται σε σπίτι που διατηρεί το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος.

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και μια εργαζόμενη στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ αναμένονται επιπλέον αποτελέσματα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έχει διενεργηθεί.

Στο σπίτι μένουν 25 συνολικά παιδιά, ενώ σε αυτό εργάζονται με βάρδιες 18 εργαζόμενοι. Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου όταν ένας 17χρονος ανέβασε πυρετό 38,6 με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Από την πρώτη κιόλας φάση του κορονοϊού σε όλα τα σπίτια και τα κτίρια του “Χαμόγελου του Παιδιού” εφαρμόζονται με απόλυτη προσοχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία θέλουν τους εργαζόμενους να φορούν συνεχώς μάσκες, να γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο σε όλους, καθώς και καταγραφή όλων όσων μπαίνουν και βγαίνουν.

Στις 28 Σεπτεμβρίου πυρετό εμφάνισε και μια από τις εργαζόμενες του συγκεκριμένου σπιτιού στο Μοσχάτο, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο σπίτι της. Στις 30 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο σε εργαζόμενους και 17 παιδιά, τα αποτελέσματα των οποίων φανέρωσαν ακόμη δυο θετικά κρούσματα.

Έτσι εκτός τους 17χρονου και της εργαζόμενης στο σπίτι βρέθηκαν θετικά στον ιό και ακόμα δυο παιδιά τα οποία όμως είναι ασυμπτωματικά.

Αυτό που ανησυχεί τον πρόεδρο του “Χαμόγελου του Παιδιού” είναι πως μέχρι ώρας δεν έχει ξεκινήσει η φάση της ιχνηλάτησης, στην οποία όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι επαφές τους θα δώσουν δείγμα ώστε να βρεθεί ακριβώς ο “ασθενής μηδέν”. Μέχρι ώρας εικάζεται πως το παιδί ίσως να κόλλησε τον ιό στο σχολείο και τον μετέφερε εντός του σπιτιού, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχτεί μετά την όλη διαδικασία και όταν αυτή ξεκινήσει.