Ελλάδα Επικαιρότητα

Θέρμο: Καταγγελίες για το θάνατο του ποδηλάτη – Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας

Θέρμο: Καταγγελίες για το θάνατο του ποδηλάτη – Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία στο Θέρμο η είδηση ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε κάλυψη από ασθενοφόρο το απόγευμα της Κυριακής, όταν έγινε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε 48χρονος ποδηλάτης.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, εδώ και περίπου ένα χρόνο, μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού μόνιμου οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, δεν έχει προσληφθεί άλλος!

Οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από δύο συμβασιούχους, οι οποίοι από μόνοι τους δεν επαρκούν ώστε να υπάρχει επαρκής κάλυψη καθημερινά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με σύμβαση είχε προσληφθεί και μία τρίτη οδηγός, η οποία όμως μετατέθηκε στην Πάτρα.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, για να φτάσει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο στην περιοχή του Θέρμου, χρειάζονται περίπου 25 – 30 λεπτά. Πρόκειται για πολύτιμο χρόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε κάποιες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός που εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου την ώρα του δυστυχήματος, όταν πληροφορήθηκε για το περιστατικό και για το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάλυψη με ασθενοφόρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πήρε το αυτοκίνητό του και μετέβη ο ίδιος στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες στον 48χρονο.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Θέρμου καλύπτει μία πολύ μεγάλη ορεινή έκταση και όπως τονίζει αναγνώστης σε επικοινωνία του με το karvasaras.gr, «δεν γίνεται να περιμένουμε σε κάθε σοβαρό περιστατικό να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο, στην καλύτερη περίπτωση σε μισή ώρα. Θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

ΠΗΓΗ newsit.gr