Ελλάδα Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμας συναντούν τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της κόρης τους

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμας συναντούν τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της κόρης τους

Η Έμμα χάρισε ζωή και ελπίδα μέσα από τον θάνατό της. Οι σκηνές στο Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, ήταν το πρωί συγκινητικές…

Συγκλονιστικές εικόνες έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, με τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να σφίγγει στην αγκαλιά της τη γυναίκα, που έλαβε το νεφρό της κόρης της. Για 10 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση και πλέον ζει φυσιολογικά και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Η Έμμα σε ανύποπτο χρόνο, είχε ταχθεί υπέρ της δωρεάς οργάνων. Οι γονείς της μέσα στη συντριβή της απώλειας θυμήθηκαν τα λόγια του παιδιού της και πήραν τη σπουδαία απόφαση. Πλέον περιμένουν τη δίκη για τη φονική παράσυρση της κόρης τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, όταν η μητέρα της Έμμας συναντήθηκε με λήπτρια που έλαβε το νεφρό της 21χρονης κόρης της. «Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η Μαρούλα Χωραφά, η 52χρονη γυναίκα που επί 10 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, μέχρι την ημέρα που έλαβε το νεφρό της αδικοχαμένης κοπέλας.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη, Κέλλυ Καμπάκη, εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι «αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου».

«Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω. Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά. Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει ούτε πώς θα νιώσουμε» είπε η μητέρα της Έμμας και υπογράμμισε την επιθυμία της 21χρονης:

«Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση».

Μάλιστα, όπως σημείωσε η Κέλλυ Καμπάκη, η οικογένεια της 21χρονης έχει επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα άτομα τα οποία έλαβαν τα όργανα του παιδιού τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεχίζεται -μετά τη χθεσινή διακοπή- η δίκη για τον θάνατο της Εμμανουέλας.

ΠΗΓΗ newsit.gr