Επικαιρότητα Τουρκία

Τουρκία εκλογές: Το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο λαό του για τον δεύτερο γύρο

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον λαό του, με αφορμή τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, που θα γίνει στις 28 Μαΐου 2023. 

“Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, είχαν μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές στην Ιστορία μας, διεξήχθησαν σε ένα εορταστικό κλίμα που αρμόζει στη Δημοκρατία και το Έθνος μας”, αναφέρει αρχικά ο Ερντογάν, αφήνοντας στη συνέχεια αιχμές για το PKK, τους γκιουλενιστές, τα social media και τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που προέβλεπαν το… τέλος του.

Και συνέχισε: “Το έθνος μας, με περισσότερες από 27 εκατομμύρια ψήφους, το 49,51% των ψήφων, μας έδειξε για άλλη μια φορά μεγάλη εύνοια και έδωσε την πλειοψηφία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στη Λαϊκή Συμμαχία, επιβεβαιώνοντας ότι εμπιστεύονται εμάς και τη Συμμαχία μας, ότι πιστεύουν και βλέπουν το μέλλον τους εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου, που αντανακλούν την ελεύθερη βούλησή τους, πηγαίνοντας στις κάλπες στις 14 Μαΐου, καθώς και κάθε έναν από τους 56 εκατομμύρια ανθρώπους μας στο εξωτερικό για τις πολύτιμες ψήφους και τη συμβολή τους στη Δημοκρατία. Με την ωριμότητα που επέδειξε χθες, η Τουρκία έδειξε ότι είναι μια από τις χώρες με την πιο προηγμένη δημοκρατική κουλτούρα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, παρά τη διαφορά των 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ εμού και του ανταγωνιστή μου, οι Προεδρικές Εκλογές οδηγήθηκαν στον δεύτερο γύρο με διαφορά μικρότερη της μισής μονάδας. Ως πολιτικός που δεν γνώρισε ποτέ άλλη δύναμη, εκτός από τη βούληση του έθνους, και δεν έχει παρεκκλίνει από την κατεύθυνση που χάραξε το έθνος, σεβόμαστε αυτή τη βούληση που εκδηλώνεται στην κάλπη. Μέχρι τις 28 Μαΐου θα εκπληρώσουμε την ευθύνη μας απέναντι στο αγαπημένο μας έθνος.

Θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου αυξάνοντας το ποσοστό ψήφων που αποκτήσαμε στις 14 Μαΐου και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία. Προσδοκούμε την ψήφο όλων των πολιτών μας, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που αγαπούν. Είθε ο Αλλάχ να μας βοηθήσει”.