Επικαιρότητα Τουρκία Πολιτική

Τουρκία – Νέες προκλητικές δηλώσεις: Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Τουρκία – Νέες προκλητικές δηλώσεις: Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, επιχειρώντας ακόμα μια φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά. Στις δηλώσεις της, άσκησε επίσης κριτική στη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα η ελληνική πλευρά παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και βρίσκεται υπό την δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την εξόπλισή της. Τέλος, στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη παράνομη στάση της και αντί να εντάσσει σε τρίτους τα προβλήματα της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.
ΠΗΓΗ newsit.gr