Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Τουρκία: Ο Ακάρ «εύχεται» να μην προκληθεί θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η απάντηση στο Mama του Sin Boy ήρθε από τον Tus και το βίντεο είναι επικό

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας όπου αναφέρθηκε στις κρίσιμες εξελίξεις τόσο στο Αιγαίο και στα ελληνοτουρκικά, με επίκεντρο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου να απασχολεί Άγκυρα-Αθήνα αλλά και Λευκωσία.

Ο Χουλουσί Ακάρ παρέμεινε στην γνωστή «γραμμή» της Τουρκίας για τα δικαιώματα τους στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας να «εύχεται» πως κάποιο θερμό επεισόδιο δεν θα μετεξελιχθεί σε πολεμική σύρραξη στην περιοχή, ένα σενάριο το οποίο κανείς δεν αποκλείει.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν ο Ακάρ φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχει μία έντονη στρατιωτική κινητικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, εντούτοις η Τουρκία εύχεται αυτή η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων μην προκαλέσει κάποια πολεμική σύρραξη.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πότε πότε στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, υπάρχουν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις πλοίων. Παρακολουθούνται στενά ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και τις στρατιωτικές, αλλά η μεγαλύτερη ευχή μας είναι να μην γίνει πόλεμος.

Από τη δική μας πλευρά, όπως είδατε πριν από λίγο σε αυτό το πλοίο, πραγματοποιούμε ασκήσεις, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας, προσπαθούμε να δοκιμάζουμε τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας.

Όλα τα σενάρια εδώ είναι εντελώς φανταστικά, οι περιοχές που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς φανταστικές, δεν τίθεται θέμα να κινηθούμε εναντίον οποιαδήποτε άλλης χώρας. Στόχος μας είναι μόνο να προστατεύσουμε τη χώρα μας, τα δικαιώματά μας, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ, την αποτελεσματικότητα του ναυτικού μας και το σεβασμό των ενόπλων δυνάμεών μας. Είναι μια διαδικασία που στόχο έχει την εκπαίδευση».

Το «ψευδοκράτος» και τα ελληνοτουρκικά ΜΟΕ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας για ακόμα μια φορά υπογράμμισε τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τα τετελεσμένα που η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν στην περιοχή.

Επίσης επικεντρώθηκε και στις επαφές που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Άμυνας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετικό όφελος και για τις δύο χώρες.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως «στο πλαίσιο της συμφωνίας και των συνομιλιών που είχαμε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, στείλαμε μια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, στην Αθήνα.

Συνομιλούσαν για μια βδομάδα στην Αθήνα και έπειτα ολοκλήρωσαν τις επαφές τους. Οι πλευρές ακούν η μία την άλλη μέσα σε πνεύμα θετικό και αμοιβαίας κατανόησης. Και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι μετά από μια σειρά επαφών, θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Επομένως, εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Είμαστε υπέρ του να επωφεληθούν όλες οι πλευρές, αλλά παράλληλα διαμηνύουμε προς τους συνομιλητές μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

Πηγή: Sigmalive