Επικαιρότητα Πολιτική

Τουρκία: Παράπονα στις ΗΠΑ για τη στήριξη στην Ελλάδα

Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν καθημερινά σε νέες προκλήσεις ξεπερνώντας τα όρια.
Εκνευρισμός για τις συμμαχίες της Ελλάδας και τη στήριξη που παρέχουν αρκετές χώρες στη διένεξη με την Τουρκία, επικρατεί μεταξύ αξιωματούχων στην Άγκυρα, οι οποίοι συνεχίζουν το μπαράζ απειλών και προκλήσεων εναντίον της χώρας μας.

Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν καθημερινά σε νέες προκλήσεις ξεπερνώντας τα όρια.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας», «λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Τα παράπονα στις ΗΠΑ για τη στήριξη στην Ελλάδα

Παρά τις πολεμικές ιαχές από τούρκους αξιωματούχους εναντίον της Ελλάδας, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να… ζορίζονται καθώς ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε παράπονα στις ΗΠΑ, σχετικά με τη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών σε όλες τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Αμερικής στα ελληνοτουρκικά, μεταφέροντας την εδραιωμένη άποψη της Άγκυρας, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας αλλάζοντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί για δεκαετίες.

Είπε επίσης στους συνομιλητές του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα λάθος με τους S400 και η αποπομπή από τα F35 ήταν τελείως υπερβολική, ενώ για τα F16 διατύπωσε την άποψη ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα διαλειτουργικότητας στους S400, συνεπώς η πώληση πρέπει να προχωρήσει κανονικά αν και όπως αναγνώρισε σε διάφορες συνομιλίες τόσο “το Κογκρέσο όσο και η κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν πάρει τις τελικές αποφάσεις τους”.

Τέλος επέμεινε ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο διότι οι πτήσεις, όπως είπε, γίνονται ανάμεσα στα 6 και τα 10 ναυτικά μίλια.

Παραλήρημα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Πάντως χθες, το τουρκικό ΥΠΕΞ με μία ανακοίνωση που ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα» υποστηρίζει με τουρκικό ΥΠΕΞ για να προσθέσει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα -που προσπαθεί με ψέματα να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα- τα μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα».

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»

Εν τω μεταξύ, αυστηρή απάντηση έστειλε το ελληνικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία μιλούσε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

 «Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ in.gr