Επικαιρότητα Κόσμος

Τραγωδία και στο Βέλγιο – Μητέρα ξέχασε το κοριτσάκι της στο αυτοκίνητο

Τραγωδία και στο Βέλγιο - Μητέρα ξέχασε το κοριτσάκι της στο αυτοκίνητο

«Το βρέφος πέθανε από υπερθερμία αφού έμεινε όλη μέρα στο αυτοκίνητο», είπε ο εισαγγελέας Σαρλερουά Βενσάν Φιάσε.
Ακόμα ένα περιστατικό που θυμίζει την τραγωδία στην Άρτα με γονέα που ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο μετά την Ιταλία συνέβη και στο Βέλγιο με ένα βρέφος έξι μηνών να εντοπίζεται νεκρό στο αυτοκίνητο της μητέρας του, στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Σεν-Ζοζέφ ντε Ζιλί.

Το τραγικό συμβάν συνέβη την Τετάρτη στην πόλη Σαρλερουά. Η μητέρα θα έπρεπε να αφήσει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα επέστρεφε στην εργασία της στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται ξέχασε το παιδί στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου για αρκετές ώρες μέσα στον ήλιο. Το τραγικό συμβάν αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να πάρει την κόρη του διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν εκεί.

Αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα η οποία έτρεξε στο πάρκινγκ όπου ένας φύλακας εντόπισε το βρέφος νεκρό. «Ο μπαμπάς, που πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό στο τέλος της ημέρας για να πάρει το παιδί του, ανησύχησε για την απουσία του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τη μητέρα της μικρής και υπήρξε ένα κενό κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους. Η μητέρα έτρεξε στο πάρκινγκ, στο όχημά της και ανακάλυψε το άψυχο παιδί της», ανέφερε ο εισαγγελέας Σαρλερουά, Βενσάν Φιάσε.

«Το βρέφος πέθανε από υπερθερμία»
Ένας αυτόπτης μάρτυρας που συνόδευε έναν συγγενή του για μία ιατρική συνάντηση στις 17:30 στο νοσοκομείο παρατήρησε αναταραχή στο πάρκινγκ. «Μπορούσαμε να δούμε καθαρά ένα ασθενοφόρο και οχήματα της αστυνομίας στο πίσω μέρος του πάρκινγκ. Οι άνθρωποι ήταν ανήσυχοι, κάποιοι είχαν καταρρεύσει, ενώ άλλοι κρατούσαν τα κεφάλια τους. Στη γραμματεία ένας υπάλληλος έκλαιγε στο τηλέφωνο. Άκουσα ότι ήταν ο υπάλληλος που βρήκε το παιδί. Ρώτησα τον γιατρό τι έγινε και μου περιέγραψε την τραγωδία», είπε στη lalibre.
Σύμφωνα με το RTL δεν αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή αφού τα αίτια του θανάτου του παιδιού είναι σαφέστατα και καταγράφηκαν από τον ιατροδικαστή που βρέθηκε στο σημείο.

Η μητέρα δεν κατηγορείται προς το παρόν. Ωστόσο, θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί τι συνέβη. Το παιδί δεν έφερε σημάδια βίας και ήταν φροντισμένο.

«Το βρέφος πέθανε από υπερθερμία αφού έμεινε όλη μέρα στο αυτοκίνητο», είπε ακόμα ο Φιάσε.
ΠΗΓΗ in.gr