Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Τρέχουν να σωθούν οι Τούρκοι: – “Θερίζουν” τα κουρδικά όπλα – Επική γκάφα: Η THK βομβάρδισε θέσεις Τούρκων στρατιωτών!

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από το Λευκό Πύργο

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ και τούρκων στρατιωτών.

Οι μάχες γίνονται στον λόφο Lelikan, στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Οπως φαίνεται, νέα φέρετρα θα επιστρέψουν στη Τουρκία. Αλλο ένα πλήγμα δηλαδή για τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές.

Οι Τούρκοι μάλλον εκτός από άπειροι, όπως φαίνεται είναι και ατζαμήδες. Σύμφωνα με tweet, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν καταλάθος θέσεις Τούρκων στρατιωτών!

Δείτε βίντεο και tweet:

https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/994517438720020481

https://twitter.com/sozdar_kurdish/status/994530377866862592

Τρέχουν να σωθούν οι Τούρκοι: – “Θερίζουν” τα κουρδικά όπλα – Επική γκάφα: Η THK βομβάρδισε θέσεις Τούρκων στρατιωτών!

Ο Ερντογάν με λίγα λόγια καλείται πλέον να αντιμετωπίσει πέρα από τους Κούρδους και τις ΗΠΑ, ακόμη ένα καυτό θέμα που απειλεί να εκτροχιάσει την Τουρκία. 

Το τουρκικό νόμισμα κατρακύλησε ακόμη περισσότερο την Τετάρτη έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αχρηστεύσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που προκάλεσε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και επέφερε μία ευρεία πτώση στις αναδυόμενες αγορές και τις ισοτιμίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η λίρα έπεσε περίπου 1,3% πριν από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου το βράδυ της Τρίτης μέχρι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη. Μάλιστα το τουρκικό νόμισμα σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ με ισοτιμία 4,3736 έναντι του δολαρίου πριν τις 7:30 πμ στο Λονδίνο και έχει σημειώσει πτώση 13% από την αρχή του χρόνου μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ο δείκτης της JPMorgan για τις ισοτιμίες, ο οποίος ανιχνεύει τη λίρα καθώς και άλλα εννέα νομίσματα, έπεσε περίπου 0,4% από πριν την ομιλία Τραμπ μέχρι νωρίς την Τετάρτη, οπότε και άνοιξαν οι αγορές.

Η Τουρκία είναι υπό πίεση σε πολλά μέτωπα. Ο πληθωρισμός τρέχει με περίπου 11%, περισσότερο του διπλάσιου από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, ενώ το διογκωμένο έλλειμμα προκαλεί ανησυχίες για την αντοχή της τουρκικής οικονομίας σε πιθανά σοκ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μεγενθύνει το πρόβλημα της οικονομίας με τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Μόλις σήμερα σημείωσε οριακή άνοδο, όμως η κατρακύλα δεν φαίνεται να σταματα, δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ρ. Τ. Ερντογάν