Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος, «φρικτές οι εικόνες»

Δεν διαθέτει η Ουάσινγκτον κάποια πληροφορία για την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Οι εικόνες από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα «είναι φρικτές και δύσκολα μπορεί να τις παρακολουθήσει κανένας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι καταδικάζοντας την επίθεση.

Σε μια πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την επίθεση.

“Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν «να έχουν περισσότερες πληροφορίες».

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

«Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.