Επικαιρότητα Σύριζα

Τσίπρας: «Αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης»

Τσίπρας: «Αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας, που συγκροτήθηκε ενόψει των ευρωεκλογών.

«Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό. Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται», ανέφερε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. «Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη», δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος σε συνέντευξη που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης στο Reuters.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε «ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα» στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «στους χορηγούς του και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις». «Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», τόνισε.

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. «Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», συμπλήρωσε.