Επικαιρότητα Κρήτη

Βενιζέλειο: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν οι εργαζόμενοι – ”Ο υπουργός ήρθε με «άδεια» χέρια”

Αυξάνονται τα προβλήματα στο Βενιζέλειο – «Κρυφοί θεατές της κατάρρευσης οι υπεύθυνοι», λένε οι γιατροί Ηρακλείου
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται το Βενιζέλειο για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός, με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η ενίσχυση με μόνιμο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Άδοξο τέλος είχε η κομβικής σημασίας επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Ένωση εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται το Βενιζέλειο για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός, με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η ενίσχυση με μόνιμο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα, η Ένωση των εργαζομένων ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα εάν δεν απαντηθούν τα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε μία σειρά από αγωνιστικές δράσεις, με αφετηρία το Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 30/11 στην πλατεία Ελευθερίας.

«Στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο φάνηκε ότι το μήνυμα, που είχε σταλεί το προηγούμενο διάστημα, δεν ελήφθη», υπογραμμιζει η Ένωση και προσθέτει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στο υπουργείο κατά τη συνάντηση με το διευθυντή του υπουργού, σε συνέχεια του συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 πολιτών του Ηρακλείου, ο υπουργός δεν γνωστοποίησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Βενιζελείου. «Από ότι φαίνεται ο υπουργός Υγείας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος ή απλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις», τονίζουν.

Βενιζέλειο: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν οι εργαζόμενοι - ''Ο υπουργός ήρθε με «άδεια» χέρια''

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης

«Στη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο φάνηκε ότι το μήνυμα , που είχε σταλεί το προηγούμενο διάστημα, δεν ελήφθη.

Στο συλλαλητήριο μας που το στήριξαν πάνω από 10.000 πολίτες του Ηρακλείου το βασικό αίτημα ήταν η Εξασφάλιση της Ασφαλούς Λειτουργίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Ακολούθησε συνάντηση της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου στο υπουργείο με το διευθυντή του υπουργού όπου και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν κατ εξαίρεση διαδικασίες προκειμένου να ενισχυθεί το νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Σήμερα ο υπουργός επισκέφτηκε το Νοσοκομείο μας με «άδεια» χέρια. Καμία πρόβλεψη για μόνιμους αναισθησιολόγους, καμία πρόβλεψη για νοσηλευτικό προσωπικό, καμία πρόβλεψη ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ . Καμία άμεση λύση στα άμεσα προβλήματα του Βενιζελείου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί την υγεία προσωπικό του στοίχημα αυτή την τετραετία ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ,καλούμε λοιπόν να επέμβει ο ίδιος διότι από ότι φαίνεται ο υπουργός υγείας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος ή απλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου βρίσκεται σε ετοιμότητα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και στο επόμενο διάστημα θα ετοιμάσει μία σειρά από αγωνιστικές δράσεις (με αφετηρία το Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 30/11  στην πλατεία Ελευθερίας) διότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απαξιώσει περαιτέρω το αγαθό της δημόσιας υγείας για το οποίο και αγωνιζόμαστε από καταβολής σωματείου. ΕΑΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΑΝΑ ΚΛΙΝΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ».

ΠΗΓΗ neakriti.gr