Επικαιρότητα Πολιτική

Βορίδης: Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη

«Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Και εξήγησε πως όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ηττώνται «από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο, αυτό είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής χρεοκοπίας».

«Νέος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να πει, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της προεκλογικής και της αντιπαράθεσης με τους άλλους συνυποψηφίους του, αλλά και αφού είχε εκλεγεί. Τώρα τι θα περίμενε κανείς; Δεν θα περιμένατε να γνωριστεί πολιτικά; Να δούμε το περιεχόμενο, το πολιτικό;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

«Σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς»

Όπως είπε, η εκλογή του «σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς, υπό την έννοια μιας πολιτικής και ιδεολογικής χρεοκοπίας. Διότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια πορεία και μια αφετηρία και ένας συγκεκριμένος χώρος στο ’68, στη διάσπαση του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού, και μια διαδρομή η οποία ταυτίστηκε με πάρα πολλά πράγματα και κρίσιμες επιλογές, όταν τελικώς ηττώνται – μιλώ τώρα για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκαν από έναν άνθρωπο που δεν έχει οποιαδήποτε σχέση και αναφορά με αυτό το χώρο – είναι προφανές ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ιδεολογικοπολιτικής χρεοκοπίας».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως «ήταν ένα λάθος» το γεγονός ότι αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή «Φαμελλάκη».

«Μειοψηφία οι αντάρτες στις αυτοδιοικητικές»
Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι το βασικό κριτήριο είναι οι μεγάλες διοικητικές οντότητες και τόνισε σχετικά με τα πρόσωπα ότι «πρέπει να μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου».

Στην ερώτηση αν η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει κάποιες περιφέρειες από δικούς της «αντάρτες», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτό ισχύει σε ορισμένες περιφέρειες, αλλά προσέθεσε πως είναι μειοψηφία και υπογράμμισε ότι «επιλέγουμε πρόσωπα με κοινή αντίληψη προς όφελος των πολιτών».

«Οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παίξουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε αναπτυξιακά. Μεγάλα ποσά και στρατηγικές επιλογές για τη χρήση των ποσών αυτών», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Και σημείωσε ότι «πέρα από το αμιγώς διαχειριστικό μέρος, πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα, πρέπει να γίνουν εμπρόθεσμα, πρέπει να γίνουν με τον τρόπο που πρέπει, ώστε να μη χαθούν τα ποσά αυτά, όμως υπάρχει και ένα ζήτημα σε ποια κατεύθυνση θα τοποθετηθούν. Αυτό είναι βαθύτατα πολιτικό».

ΠΗΓΗ in.gr