Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Βουλευτής ΝΔ: «Η κυβέρνηση της Τρίπολης αναπνέει με τουρκικούς πνεύμονες» – Αλλά η ΝΔ τους αναγνωρίζει!

Σήμερα η πρώτη Παγκρήτια αυτοκινητοπομπή στον ΒΟΑΚ

Ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, νομικός και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δήλωσε πριν λίγπο ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη (σ.σ. την οποία αναγνωρίζει η Ελλάδα ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας) «αναπνέει με τουρκικούς πνεύμονες».

Το ζήτημα είναι γιατί η Αθήνα εξακολουθεί να αναγνωρίζει την «κυβέρνηση» της Τρίπολης και δεν αναγνωρίζει ακόμα την κυβέρνηση του στρατηγού Χαφτάρ, τον οποίο αναγνωρίζουν φίλες και σύμμαχες προς την Ελλάδα χώρες, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιορδανία, αλλά και η Ρωσία.

Αρα η κυβέρνηση της ΝΔ, γνωρίζει και αναγνωρίζει τον ρόλο της λιβυκής «κυβέρνησης», αρά δεν αίρει την διπλωματική υποστήριξη σε αυτήν, ούτε αναγνωρίζει την φιλελληνική πολιτική του στρατηγού Χαφτάρ, αντιπάλου της κυβέρνησης της Τρίπολης!

Πόσο συνάδει αυτή η πολιτική με τα συμφέροντα της χώρας;

Ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης αναφερόμενος στο ζήτημα είχε δηλώσει σχετικά, μεταξύ άλλων, την περασμένη Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων του Alert TV:

«Εδώ έχουμε ένα διπλωματικό παράδοξο. Έχουμε μια συμμαχία της κυβέρνησης της Λιβύης με την Τουρκία, η οποία ουσιαστικά υποστηρίζεται από την Ελλάδα!

Την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν την αναγνωρίζουν οι φίλοι και σύμμαχοί  μας, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιορδανία. Ούτε και η Ρωσία. 

Εδώ έχουμε το εξής διπλωματικό παράδοξο που έγινε και στην περίπτωση της Συρίας.

Διακόψαμε τις σχέσεις με την κυβέρνηση Άσαντ και στηρίξαμε το ISIS το 2012. Αυτά τα έχουμε ξεχάσει. Τότε το 2011 και το 2012 σταματήσαμε την αναγνώριση της συριακής κυβέρνησης για να στηρίξουμε ποιους; Τους τρομοκράτες»!

Ολόκληρη η τοποθέτηση του διευθυντή του pronews.gr, εδώ: