Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Ξαφνική καταγγελία από Α.Τσίπρα της «τουρκικής επιθετικότητας» στο Νταβός – Ανησυχεί…

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την επιθετικότητα της Τουρκίας στο διεθνές φόρουμ του Νταβός και την αναθεωρητική πολιτική στη Τουρκία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες καθώς η ερώτηση που είχε τεθεί αφορούσε την συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τους πρόσφυγες.

«Την ίδια ώρα, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να είναι επίσης επιθετικοί αν ζουν στο Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία, γιατί οι γείτονές τους είναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και όχι η Τουρκία. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς».

Γιατί ο Α.Τσίπρας τοποθετήθηκε κατ’αυτό τον τρόπο; Γιατί η στρατιωτική πίεση στο Αιγαίο και την Θράκη έχει ξεπεράσει αυτό που μπορεί να αντέξει η Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Και έρχονται και χειρότερα τα επόμενα χρόνια. Η ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος τείνει να γίνει ολική τα επόμενα μόλις τρία χρόνια με την ολοκλήρωση παραλαβής μεγάλου αρθμού μαχητικών F-35, α/α συστημάτων S-400 του “μίνι” αεροπλανοφόρου κλπ.

Ουσιαστικά ο Α.Τσίπρας έκανε μία έκκληση στην διεθνή κοινότητα να “δει” την περίπτωση της Ελλάδας.

Βέβαια η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στην περίπτωση της τουρκικής εισβολής στη Συρία και η πολιορκία των Κούρδων στην Αφρίν είναι μηδενική…

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, στη συζήτηση για τη σταθεροποίηση της Μεσογείου, αντικατοπτρίζουν τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα, σχολιάζει το Reuters.

Στη συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα είχαν μεγάλο πρόβλημα με έναν «επιθετικό» γείτονα όπως η Τουρκία.

 

www.1069.gr