Ελλάδα Επικαιρότητα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με πυρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Αν είχαμε τα ποσοστά της Δανίας και τη Πορτογαλίας δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους λες και αν πάμε εσείς και εγώ θα τους πείσουμε. Εκτός και αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ. Εδώ κάνατε έναν χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι. Ας είμαστε σοβαροί και επειδή μας κατηγορήσατε σας λέω ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε».

«Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κρεβάτια, τα ντουβάρια και τα μόνιτορ. Το πρόβλημά μας είναι οι γιατροί. Και σταματήστε να περιγράφετε το ΕΣΥ ως ένα αχούρι γιατί αδικείτε τις προσπάθειες των γιατρών», τόνισε πάλι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους αν έχουν ενδείξεις ότι δεν έχουν σωστή περίθαλψη να το πουν. Την ώρα που έλεγε αυτά, ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε εξαγριωμένος και φώναζε στον πρωθυπουργό: «Είσαι άσχετος». Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν ανέχεται έναν συνεργάτη του σαν τον κ. Πολάκη που με χυδαίο και αγοραίο ύφος προσβάλλει τους πάντες και κάνει κρυφή καμπάνια στους ανεμβολίαστους. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και τότε συζητάμε».

Ο πρωθυπουργός πήρε για τρίτη φορά τον λόγο και έθεσε δυο ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα: Πιστεύετε ναι ή όχι ότι πρέπει να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία; Επίσης, συμφωνείτε με τις απόψεις του συμβούλου σας ότι δεν μπορούν οι ανεμβολίαστοι να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς κ.λ.π.;

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Ήλπιζα ότι θα κρατήσετε ένα επίπεδο. Τα σχολεία είναι υγειονομική βόμβα. Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι να αραιώσουν τα τμήματα. Τα σχολεία έκλειναν όπως άνοιγαν και την προηγούμενη και την φετινή χρονιά. Και αποφασίσατε την συγχώνευση τμημάτων και έχετε εγκληματική ευθύνη. Η έγνοια σας είναι πως θα εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της παιδείας. Θα δώσετε μια απάντηση για την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την Cisco; Κατέθεσα από το βήμα την πρόταση αντί να κλείνει κάθε σχολείο, κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50 συν ένα των μαθητών στην τάξη το κάθε τμήμα με το πρώτο κρούσμα να κλείνει για 3 ημέρες και οι μαθητές να επιστρέφουν με μοριακό τεστ». Για τους συμβούλους απάντησε ότι όπως έχει ο Μητσοτάκης έχει και εκείνος. Άκουσα τον δικό σας σύμβουλο τον κ. Μόσιαλο να λέει ότι είναι λάθος το πρόστιμο των 100 ευρώ. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Ξέρω ότι έχετε και τον κ. Παυλάκη σύμβουλο που ζητάει τοπικά lockdown. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Αυτό που κάνετε σήμερα είναι άλλη μια υποτίμηση της επιστήμης. Παίρνετε αποφάσεις πέρα και έξω από αυτά που σας λένε οι επιτροπές. Έχω συμβούλους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Ακούω απόψεις και προβληματίζομαι και όταν κάνω λάθος το παραδέχομαι. Εσείς, κουνάτε το δάχτυλο. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός.

Απαντώντας ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Δεν έχω πρόβλημα με την επιστημονική άποψη. Έχω πρόβλημα με τον λαϊκισμό. Προφανώς και διαφωνώ με την άποψη του κ. Μόσιαλου. Εσείς δεν τοποθετηθήκατε για τον δικό σας σύμβουλο. Αυτή η κυβέρνηση προσέλαβε μόνιμους καθηγητές για να καλύψει τα κενά. Αποφασίστε αν είστε με την κοινή λογική και αφήστε τον επιμερισμό των ευθυνών στον ελληνικό λαό όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ουδέποτε απομονώσαμε κανέναν επιστήμονα. Για τα σχολεία κάνετε λάθος και με την δική σας πρόταση να κλείνουν τα τμήματα ανά τρεις μέρες θα έκλειναν όλα τα σχολεία. Κρατάμε τα σχολεία μας ανοικτά με αυξημένα τεστ. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε την σωστή αντιμετώπιση. Έχετε δίκιο για ένα πράγμα ότι εμείς θα κριθούμε για τις επιλογές μας. Έχω δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το τι μας ώθησε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Ζητάω να κλείσουν το ραντεβού ακόμα και αν έχουν αισθήματα δυσαρέσκειας. Δεν με αφορά αν θα χάσω ψήφους με αφορά να γίνει το σωστό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ newsit.gr