Επικαιρότητα ΝΔ

Υπόθεση Νovartis: Μήνυση Στουρνάρα κατά δύο ανώνυμων μαρτύρων

Υπόθεση Νovartis: Μήνυση Στουρνάρα κατά δύο ανώνυμων μαρτύρων

Μήνυση κατά δύο ανωνύμων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis κατέθεσε την Μεγάλη Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤτΕ:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης” και «Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis, όπως και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.