Διασκέδαση

Πως η ΕΛ.ΑΣ. θα χαλάσει το πάρτι του… Covid στη Μύκονο

Με το «τέχνασμα» τoυ ελέγχου για ηχορύπανση, αλλά και drones και εσωτερική πληροφόρηση επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία να περιορίσει τα privé πάρτι… made in Ibiza σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου!

Αναπτύσσοντας ένα πληροφοριακό δίκτυο, αστυνομικοί ως υποψήφιοι «πελάτες» λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τα στίγματα τοποθεσίας διεξαγωγής των ξέφρενων εκδηλώσεων, τα οποία αποστέλλονται στους ενδιαφερομένους λίγη ώρα πριν αυτές γίνουν.

Κάπως έτσι χθες τα ξημερώματα… διέκοψαν ένα τέτοιο πάρτι, το οποίο εξελισσόταν σε πολυτελή κατοικία στη Φτελιά. Οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για την ενοχλητική δυνατή μουσική που ακουγόταν από το συγκεκριμένο σπίτι. Οι ένστολοι έφθασαν εκεί και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, ενοικιαστή ή υπεύθυνο της κατοικίας. Εμφανίστηκε μπροστά τους ένας Ελληνας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένος από τον ιδιοκτήτη ως διαχειριστής της πολυτελούς βίλας και υπεύθυνος του… ηχοσυστήματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Οι συγκεκριμένοι «τίτλοι» που ανέφερε ο συλληφθείς είναι μία νεότερη εκδοχή του «αυτοφωράκια», όπως λεγόταν στο παρελθόν. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Με αυτόν τον τρόπο όμως έκλεισε η μουσική, άρα τελείωσε άδοξα και το πάρτι με τα μεγάλα και αδήλωτα έσοδα.

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι αστυνομικοί ενημερώνονται έγκαιρα για τη διεξαγωγή πάρτι, κάνουν τους «τροχονόμους» αποτρέποντας την προσέλευση ατόμων στις πολυτελείς κατοικίες που δηλώνονται από τους διοργανωτές ως τόποι ανεξέλεγκτης διασκέδασης.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα διεθνή κυκλώματα των… πάρτι έχουν μπει και στην ελληνική νοοτροπία. Πέρα από τις προσκλήσεις μέσω facebook ή Ιnstagram, πληρωμές με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή μετρητά, «βραχιολάκια»-πάσο εισόδου, έχουν δώσει ξεχωριστές αρμοδιότητες στα εγχώρια μέλη τους, καθώς άλλοι είναι οι «κράχτες» πελατών, άλλοι που «σκανάρουν» τις τσέπες των θαμώνων για να ανεβάσουν το ποσό της εισόδου, άλλοι που νοικιάζουν τις κατοικίες και άλλοι που είναι «αγορανομικά υπεύθυνοι», οι «βιτρίνες», προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως στη χθεσινή περίπτωση της σύλληψης του «διαχειριστή» και «υπεύθυνου μουσικής».

Η είσοδος σε αυτά τα ιδιωτικά πάρτι κυμαίνεται από 150 έως και 1.000 ευρώ, κατά περίπτωση, ανάλογα με το «σκανάρισμα» του πελάτη που έχει προηγηθεί διαδικτυακά ή διά ζώσης. Στις προσκλήσεις, οι διοργανωτές επικαλούνται πως αυτά τα πάρτι έχουν και δήθεν… φιλανθρωπικό σκοπό. Τέτοια πάρτι γίνονταν και στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη χρονική περίοδο έχουν αυξηθεί λόγω… COVID-19, καθώς πολλές πολυτελείς κατοικίες είναι διαθέσιμες επειδή δεν έχουν νοικιασθεί.

Ελεγχοι σε beach bars

Στο μεταξύ, κλιμάκια αστυνομικών προέβησαν σε 15 ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων διασκέδασης, στο πλαίσιο πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού. Τα έξι από αυτά ήταν γνωστά beach bars και εννέα μπαρ στη Χώρα. Δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αρχικό στάδιο, έγιναν κάποιες συστάσεις αναφορικά με το συνωστισμό πελατών, αλλά τις επόμενες μέρες δεν θα υπάρχει η ίδια ελαστικότητα και δεν αποκλείεται να δοθούν και διοικητικά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα σε γνωστό κατάστημα διασκέδασης είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για 60 ημέρες. Βέβαια οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα ένστασης…

ΠΗΓΗ