Lifestyle Τηλεόραση

Η συγκινητική ιστορία του πρώτου νικητή του «Britain`s Got Talent»

Η πιο καυτή φίλαθλος του ΠΑΟ

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε το talent show σε παγκόσμιο φαινόμενο

H ιστορία του Paul Potts, του ανθρώπου που κέρδισε την πρωτιά στο πρώτο «Britain’s Got Talent» είναι από εκείνες που δίνουν έμπνευση, που μαθαίνουν στους ανθρώπους να μην τα παρατάνε. Με μια διαφορά: όχι μόνο σε ανθρώπους που έχουν πίστη στον εαυτό τους, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά και σε ανθρώπους που δεν έχουν. Και παρολ’ αυτά τολμούν. Ίσως χρειάζεται ακόμα περισσότερη γενναιότητα στην περίπτωσή τους…

Το 2013 κυκλοφόρησε μια ταινία για την ζωή του με τίτλο «One Chance». Σε αυτήν βλέπουμε ένα παχουλό αγόρι, που ήταν θύμα bullying σε όλα τα μαθητικά του χρόνια (και έχασε ένα δόντι εξαιτίας αυτού) που μεγάλωσε με το όνειρο να τραγουδήσει όπερα. Στο δωμάτιο του υπήρχαν αφίσες από διάσημες όπερες και δίσκοι του έφτιαχναν ολόκληρες στοίβες. Μόνο όπερα. Μόνο κλασσική μουσική.

Σκηνή από την ταινία «One Chance» (2013)

Η συγκινητική ιστορία του πρώτου νικητή του «Britain`s Got Talent»

Η μητέρα του ήταν πάντα στο πλευρό του. Ο πατέρας του πάλι, ήταν πιο πρακτικό μυαλό. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος και ειδικά Ουαλός, θα μπορούσε να ζήσει από το τραγούδι. Και μάλιστα την όπερα. Εργαζόταν σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Καθημερινά προσπαθούσε να μαζέψει χρήματα για να ταξιδέψει στην Βενετία, ώστε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα μερικών εβδομάδων, για τραγουδιστές όπερας.

Για να το καταφέρει μάζεψε όλο το κουράγιο του, ντύθηκε «pagliaccio» και τραγούδησε μπροστά στους τραμπούκους συμμαθητές του, στην pub της πόλης. Η φωνή του επέβαλε ησυχία στην αίθουσα. Κέρδισε το πρώτο βραβείο και έφυγε για την Ιταλία, όπου είχε την τύχη να τραγουδήσει μπροστά στον Λουτσιάνο Παβαρότι. Εδώ, η ταινία μας δείχνει πως δείλιασε και ο Παβαρότι του έκανε αυστηρή κριτική, αλλά σε μια συνέντευξή του, ο Paul Potts είπε πως ο μεγάλος τενόρος του μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια.

Επέστρεψε στην Ουαλία και στην δουλειά του στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Παντρεύτηκε και σιγά σιγά έγινε μάνατζερ. Από την άλλη, η ατυχία όσον αφορά την όπερα του χτυπούσε συχνά την πόρτα. Έπαθε σκωληκοειδίτιδα πριν από μια πρεμιέρα, τον χτύπησε αυτοκίνητο και έσπασε πόδια και χέρια και έκανε εγχείρηση στον θυροειδή. Στην τελευταία περίπτωση φοβήθηκε πως δεν θα ξανατραγουδήσει.

https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/paul-potts-tumour-op-nearly-2484564

@mirror.co.uk

Είχε αναγκαστεί να μην δουλεύει για πολύ καιρό, αλλά αφού δεν τραγουδούσε δεν είχε όρεξη για τίποτα. Τα χρέη μεγάλωναν. Τυχαία τότε είδε την διαφήμιση για το talent show. Έκανε αίτηση και τον δέχθηκαν.

Ήταν η πρώτη σεζόν. Όπως δήλωσαν οι κριτές αργότερα, ήθελαν από την αρχή να φτιάξουν ένα show που θα κάνει αίσθηση. Η αρχή ήταν απογοητευτική, όλοι όσοι ανέβαιναν στην σκηνή, δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Είχαν αρχίσει να απελπίζονται. Είχαν αρχίσει να νομίζουν ότι αυτή η ανοιχτή πρόσκληση σε ταλέντα, δεν ήταν και καλή ιδέα.

Και τότε ο Paul Potts εμφανίστηκε στην σκηνή. Οι κριτές κρίνοντας από την εμφάνισή του, νόμιζαν ότι θα δουν μια από τα ίδια. Όταν ο όμως ο Potts τραγούδησε το «Nessun Dorma», σιγουρεύτηκαν ότι είχαν μπροστά τους έναν από τους φιναλίστ. Και πως το «Britain’s Got Talent» θα μπορούσε να αποκτήσει μεγάλη σημασία. Σε αυτό το σημέιο τελειώνει και η ταινία.

Αυτά που ακολούθησαν είναι βγαλμένα σαν από παραμύθι. Όπως όλη η ζωή του Potts. Σε κάθε εκπομπή το κοινό μεγάλωνε. Ο Paul Potts αποκτούσε φανατικό κοινό. Κέρδισε τελικά το show, τραγούδησε στο Royal Albert Hall μπροστά στην βασίλισσα Ελισάβετ, κυκλοφόρησε δίσκους που έγιναν Νο.1 σε 15 χώρες και δέκα χρόνια αργότερα, η περιουσία του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή λοιπόν ήταν ακόμα μια ιστορία σταχτοπούτας, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο χωρίς αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του. Ωστόσο, το πάθος του για την όπερα και το τραγούδι υπερκέρασε την έλλειψη τους. Και έτσι μας χάρισε, έναν άνθρωπο, μια ιστορία και μια ταινία (όπου τον υποδύεται ο James Corden) που μπορεί να εμπνεύσει οποιονδήποτε άνθρωπο στον κόσμο, ώστε να κάνει πράξη τα όνειρά του και την «τρέλα» του…