Κινηματογράφος

Γιώργος Πάντζας: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τα κεκτημένα της»

“Στην αρχή δίπλα της ήμουν ετερόφωτος. Μετά έγινα αυτόφωτος. Έπαιρνα κι εγώ κάτι από τη λάμψη τη δική της” παραδέχεται ο Γιώργος Πάντζας.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Πάντζας στην εφημερίδα On Τime Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε για τη συνεργασία που είχε στο θέατρο και στον κινηματογράφο με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Παίξατε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τι θυμάστε από εκείνη;

Με την Αλίκη έπαιξα τρία χρόνια στο θέατρο και κάναμε και δυο ταινίες μαζί. Την αγαπάω, της χρωστάω πολλά. Η Αλίκη ήταν η Αλίκη, μια σταρ. Σε αυτά που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Σωστή. Σε αυτό το στιλ δεν πρόκειται να βγει δεύτερη. Όπως δεν μπορεί να βγει δεύτερη Τζένη Καρέζη.

Είχε ανασφάλειες η Αλίκη, παρόλο που ήταν σταρ;

Η Αλίκη, προσπαθώντας να κρατήσει τον τίτλο που είχε, της πιο δημοφιλούς σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τα κεκτημένα της. Δεν είχε ανασφάλεια. Ήταν δραστήρια, έξυπνη, έκανε δικές της δουλειές, κέρδισε πολλά χρήματα από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Εγώ την ευγνωμονώ που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω αυτούς τους πρώτους ρόλους 0 κυρίως στο θέατρο – μαζί της. Στην αρχή δίπλα της ήμουν ετερόφωτος. Μετά έγινα αυτόφωτος. Έπαιρνα κι εγώ κάτι από τη λάμψη τη δική της.