Κινηματογράφος

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Στα σκαριά νέα επική ταινία χωρίς ηθοποιούς

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Στα σκαριά νέα επική ταινία χωρίς ηθοποιούς

Η τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», το επικό συγγραφικό έργο του Τόλκιν που γυρίστηκε ταινία, έχει και συνέχεια.
Οι τρεις ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θεωρήθηκαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόφοξα κινηματογραφικά έργα που υπήρξαν ποτέ. Ο προϋπολογισμός τους άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και οι ταινίες για να γυριστούν έκαναν 8 χρόνια.

Μάλιστα οι τρεις ταινίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα. Και όταν βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες σάρωσαν. Μάλιστα εάν και οι τρεις ταινίες παρουσιαστούν σαν ένα ενιαίο έργο, τότε πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις έργο σε όλον τον κόσμο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Οι ταινίες απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Κέρδισαν 17 Όσκαρ από τις 30 υποψηφιότητες που έλαβαν. Μάλιστα, η τρίτη ταινία, απέσπασε τα 11 από τα 17 συνολικά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και αυτό της «Καλύτερης Ταινίας».

Έφτασε έτσι τα βραβεία που είχαν αποσπάσει το «Μπεν Χουρ» και ο «Τιτανικός». Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού – του 2001- ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία φαντασίας όλων των εποχών σε δημοσκόπηση αναγνωστών που διεξήχθη από το αμερικανικό περιοδικό Wired. Ενώ τα σίκουέλ του «Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Οι δύο πύργοι (2002) και Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Η επιστροφή του βασιλιά (2003) καταλαμβάνοντας την τέταρτη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο νέος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών
Η νέα ταινία που βρίσκεται στα σκαριά και ετοιμάζεται ονομάζεται «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο πόλεμος του Ροχίριμ». Είναι και αυτή φυσικά, βασισμένη στο έργο του Τόλκιν και ουσιαστικά πρόκειται για το πρίκουελ της τριλογίας.

Διαδραματίζεται 250 χρόνια πριν από τα γεγονότα των τριών ταινιών που έχουμε δει ήδη. Η ταινία δεν θα έχει ηθοποιούς, παρά μόνο εκείνους που θα δανείσουν τη φωνή τους και θα είναι 100% animated.

Ο Πόλεμος των Ροχίριμ αφηγείται την ιστορία του Χελμ Χάμερχαντ , ενός θρυλικού βασιλιά του Ρόχαν που κατασκευάζει το οχυρό του Χελμς Ντιπ. Το οχυρό του Χελμς Ντιπ είναι το οχυρό που εμφανίζεται στη δεύτερη ταινία του «Άρχοντα» (οι δυο πύργοι) και στο οποίο έγινε η μεγάλη μάχη με τα ορκ.

Η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη και να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο του 2024.

ΠΗΓΗ in.gr