Celebrities Lifestyle

Μιχάλης Μουρούτσος: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του – «Είναι το ωραιότερο μετάλλιο που έχω πάρει»

Τουρκία: Αυτοκτόνησε ο ένας από τους δύο υπόπτους που κρατούνται ως κατασκόποι των ΗΑΕ

Ο Μιχάλης Μουρούτσος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ο Ολυμπιονίκης στο Tae Kwon δεν επιθυμεί να απασχολεί με τίποτα άλλο τα Μέσα, πέραν της δουλειάς του και προσπαθεί να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, τα έχει καταφέρει μια χαρά.

Κι ενώ ο ίδιος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, πρόσφατα έκανε μια εξαίρεση και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα στου στο AthleteStories και στον καλό του φίλο, προπονητή ποδοσφαίρου και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Δημητρη Ελευθεροπουλο.

Μεταξύ άλλων, αναφέθηκε με πολύ τρυφερά λόγια στην 9χρονη κόρη του, Έλενα, η οποία αποτελεί για εκείνον την απόλυτη προτεραιότητά του, εξομολογήθηκε τι αλλαγές έφερε στη ζωή του ο ερχομός της, και αποκάλυψε ποια είναι η πιο… δύσκολη ερώτηση που του έχει κάνει ποτέ.

Μιχάλης Μουρούτσος: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του – «Είναι το ωραιότερο μετάλλιο που έχω πάρει»

Η κόρη σου, η Έλενα, τι αλλαγές έφερε στη ζωή σου;

Η Έλενα είναι το ωραιότερο μετάλλιο που έχω πάρει στη ζωή μου. Η διαφορά με τον πρωταθλητισμό είναι ότι στον πρωταθλητισμό κάνεις μια προσπάθεια και στο τέλος έρχεται το χρυσό μετάλλιο. Στην περίπτωση της Έλενας, έρχεται πρώτα το χρυσό μετάλλιο και μετά αρχίζει η προσπάθεια και ο αγώνας. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη ενός πατέρα, είναι τεράστια. Δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς πρέπει να φερθείς σε ένα παιδί. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο που να λέει τι σημαίνει καλός πατέρας. Προσπαθώ να φέρομαι με το συναίσθημα μου, με τη συνείδηση που έχω και με τις αξίες που έχω στη ζωή μου, είτε από την οικογένεια μου είτε από αυτές που μου δίδαξε το άθλημα και έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά μου. Προσπαθώ να είμαι δίπλα της με κάθε τρόπο και να της δίνω όση αγάπη έχω μέσα μου.

Τι θέλεις να ξέρει από την καριέρα σου;

Θέλω να ξέρει ότι θα ήθελε η ίδια να μάθει. Θέλω να με βλέπει απλά σαν τον πατέρα της και τίποτα παραπάνω. Θέλω να με αγαπήσει γι’ αυτό που εισπράττει και που ζει μαζί μου και όχι γι’ αυτό που κατάφερα στη ζωή μου σαν αθλητής. Δεν έχω καμία απαίτηση ως προς εμένα. Έχω μόνο την επιθυμία να κάνω το παιδί μου ν’ αγαπήσει την ίδια τη ζωή, να προσπαθήσει για τον εαυτό της, να φτιάξει έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα και να πατάει στα πόδια της, ώστε να μπορεί σε λίγα χρόνια να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Μιχάλης Μουρούτσος: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του – «Είναι το ωραιότερο μετάλλιο που έχω πάρει»

Θα ήθελες να ασχοληθεί με τον αθλητισμό;

Θα ήθελα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό μόνο και μόνο γιατί ξέρω ότι ο αθλητισμός βοηθάει πολύ ένα παιδί στο χτίσιμο του χαρακτήρα του. Το πραγματικό όμως «θέλω» είναι να ασχοληθεί με αυτό που επιθυμεί εκείνη η ίδια. Την παρότρυνα και την ώθησα να πάρει μια γεύση από το Τάε κβον ντο. Όταν η ίδια, όμως, μου εξέφρασε ότι δεν θέλει να κάνει αυτό το άθλημα, το αποδέχτηκα κατευθείαν, χωρίς να με επηρεάσει αρνητικά. Ασχολείται με το χορό και τη στηρίζω πολύ σε αυτό που κάνει.

Τα παιδιά έχουν τη μαγική ικανότητα να σου κάνουν ερωτήσεις που δεν έχεις απαντήσεις. Ποιες είναι οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που σου έχει κάνει;

Οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που μου έχει κάνει αφορούν το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό μου. Η απάντηση που της έχω δώσει είναι ότι «δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει για ποιο λόγο δεν είμαι με τη μαμά, αλλά το αν εισπράττεις αγάπη κι από τους δύο κι αν το κλίμα από το κάθε σπίτι που μένεις είναι αυτό που επιθυμείς να έχεις».

Μιχάλης Μουρούτσος: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του – «Είναι το ωραιότερο μετάλλιο που έχω πάρει»

Μιλάτε για κοινωνικά ζητήματα; Υπάρχουν πολλοί άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας που κοιμούνται στους δρόμους. Υπάρχουν μετανάστες και, δυστυχώς, ένα ρατσιστικό κίνημα το οποίο ολοένα και αυξάνεται.

Ναι, πολλές φορές. Είναι εικόνες που σοκάρουν τον κάθε άνθρωπο και πόσο μάλλον ένα παιδί. Προσπαθώ να την κάνω να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ένα πεζοδρόμιο με μια κουβέρτα, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είναι κάποιοι πολύ κοντινοί μας ή ακόμη και εμείς οι ίδιοι. Προσπαθώ να την κάνω να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικού επιπέδου.