Lifestyle

Νίκος Ψαρράς: Κόπηκα δύο φορές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Νίκος Ψαρράς: Κόπηκα δύο φορές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Οι άνθρωποι αλλάζουμε, δεν μπορούμε να είμαστε με την τρέλα του έρωτα που υπάρχει στην αρχή», εξομολογήθηκε ο Νίκος Ψαρράς. Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη.

Ο Νίκος Ψαρράς αποκάλυψε στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ελένη Μενεγάκη, πως όταν έδωσε εξετάσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κόπηκε δύο φορές.

«Μου έκοψε τον τσαμπουκά γιατί θεωρούσα πως είναι ένα πράγμα που μπορώ να το κάνω πολύ καλά αλλά δεν το πίστευε κανένας άλλος. Μπαίνοντας στη σχολή διάβασα πολύ και έγινα αριστούχος. Του τη φύλαγα του διευθυντή. Πήγα και του είπα ”πώς μπορείς να κόψεις ένα αριστούχο;”. Και μου είπε δεν είσαι το ίδιο παιδί με εκείνο που κόψαμε».

Όπως είπε, θεωρεί πως πρέπει να δίνεις θάρρος στα νέα παιδιά αλλά πρέπει να καταλάβουν πως είναι μία δύσκολη δουλειά αυτή του ηθοποιού.

«Πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αρέσουμε σε όλους. Όταν κατέβηκα από Θεσσαλονίκη βρήκα εύκολα δουλειά στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τότε, τα θεωρούσα πολύ φυσιολογικά αυτά που ερχόντουσαν. 30 χρόνια μετά καταλαβαίνω πως δεν ήταν».

Αναφερόμενος στην περίοδο που πήγε με υποτροφία να σπουδάσει στην Αμερική, είπε:

«Στην Αμερική έκατσα παραπάνω από όσο υπολόγιζα. Γύρισα γιατί τελείωσε ο κύκλος. Σε αυτούς τους μεγάλους χώρος εάν δεν είσαι με τα ”μεγάλα κεφάλια” δεν έχεις λόγο ύπαρξης. Πρέπει να έχεις ένα γερό ατζέντη. Ευτυχώς που γύρισα γιατί γύρισα σε μία εποχή που μου ζήτησε ο Κώστας Κουτσομύτης να παίξω στις ”Μάγισσες της Σμύρνης”. Ειδικά σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ σημαντικό τα πρώτα βήματα. Είναι το πώς θα σε δουν οι συνάδελφοι και οι σκηνοθέτες, γιατί αυτοί θα σου δώσουν τη δουλειά. Και πόσα ”όχι” θα λες. Μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα εξώφυλλα αλλά είναι δύσκολο να παραμείνεις στον χώρο».

Σε σχέση με τον ρόλο τους την σειρά του AΝΤ1 «Μάγισσα», είπε:

«Τελειώνουμε τα γυρίσματα για τη ”Μάγισσα”. Τους αγαπήσαμε πολύ τους ρόλους μας και έχουν πολύ πλάκα τα γυρίσματα. Κλείνουμε 13 μήνες γυρισμάτων. Δεν ήταν εύκολα. Ο Λευτέρης Χαρίτος δεν ήθελε να φεύγουν γρήγορα οι σκηνές. Υπήρχε ένας έρωτας μεταξύ του Κανέλλου και του ρόλου της Κατερίνας Λέχου. Έρχονται στο θέατρο και με λένε ”εθνικό θείο”».

Ο Νίκος Ψαρράς πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο» από 23 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

«Βλέπεις την πορεία ενός ζευγαριού που ξεκινά να γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων με επιτυχίες και τους ακολουθεί στα επόμενα 10 όχι τόσο πετυχημένα. Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε και να είναι ειλικρινείς. Όταν υπάρχει ειλικρίνεια τα σκοτάδια φεύγουν. Οι άνθρωποι αλλάζουμε, δεν μπορούμε να είμαστε με την τρέλα του έρωτα που υπάρχει στην αρχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Πως τον άνθρωπο που επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας, τον θαυμάσαμε. Πρέπει να τους θαυμάζεις τους ανθρώπους και αυτό δεν μπορεί να το χάσουμε. Πολλοί θέλουν να αλλάξουν αυτό που είχαν, γιατί δεν θα είναι αυτό που ερωτεύτηκες. Στη ζωή ερχόμαστε μόνοι μας και φεύγουμε μόνοι μας αλλά έχουμε ανάγκη να αγαπηθούμε. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Τι να τα κάνεις τα πλούτη και τα ταξίδια εάν είσαι μόνος σου; Εγώ δεν ήθελα να αποκτήσω παιδί και πίστευα πως δεν θα παντρευτώ ποτέ».

Αποκάλυψε μάλιστα, κάτι που του είχε πει παλιότερα η Ελένη Μενεγάκη.

«Μου είχες πει κάποια στιγμή το 2007 ”να κάνεις παιδί” και είχες απόλυτο δίκιο. Τα παιδιά είναι ευλογία, ξαναγνωρίζεις τη ζωή με άλλα δεδομένα. Ο κόσμος σταματά να κινείται γύρω σου αλλά κινείται γύρω από ένα υπέροχο πλάσμα».

«Μπορεί να είσαι με κάποιον να τον αγαπάμε και να είναι όλα δύσκολα. Εγώ με τη γυναίκα μου έγιναν όλα εύκολα, ο γάμος το παιδί. Είναι σαν να ήταν χθες. Ήσουν η κουβέντα του γιου μου. Έλεγε όλο το Σαββατοκύριακο πώς γνώρισε την Ελένη Μενεγάκη. Θα τους έχει τρελάνει στο σχολείο», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τη θεατρική παράσταση, αλλά και τη νέα σεζόν, ο Νίκος Ψαρράς είπε:

«Κάτι τους κάνει η παράσταση. Υπάρχουν που άνθρωποι έχουν έρθει 2-3 φορές. Θα πάμε και περιοδεία. Μετά ξεκινάω πρόβες για την Επίδαυρο γιατί θα παίξω στο «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Πιστεύω πως τη σκηνοθεσία πρέπει να την έχεις σπουδάσει. Εμένα μου αρέσει να είμαι ηθοποιός και να είμαι στη σκηνή. Δεν είχα ποτέ τέτοιες βλέψεις. Τώρα με σκηνοθετεί η γυναίκα μου. Εκείνη δεν έχει παίξει ποτέ ως ηθοποιός. Ντρέπεται πολύ δεν νομίζω πως θα μπορούσε. Εγώ τρέμω κάθε βράδυ πριν ξεκινήσω την παράσταση. Για του χρόνου κάνω μια κουβέντα με για ένα αμερικάνικο έργο. Είμαι σε συζητήσεις για την τηλεόραση».

ΠΗΓΗ newsit.gr