Σαν Σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γιορτάζουν

ΑριάδνηΡωμύλος, Ρωμυλία.

Επέτειοι

Γεγονότα

 • 1827

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Ιτέας (Σκάλα Σαλώνων). Ο Άστιγξ, κυβερνήτης του πλοίου «Καρτερία», καταστρέφει τουλάχιστον τρία τουρκικά πλοία και κυριεύει τρία αυστριακά, που προμήθευαν τρόφιμα τους Τούρκους.

 • 1851

  Tο πρώτο φύλο της εφημερίδας «New York Times»

  Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας «New York Times».

 • 1924

  Η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ

  Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εγκρίνει το καταστατικό ίδρυσης της ΑΕΚ.

 • 1931

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  Με Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου καθορίζεται στα 10 ναυτικά μίλια ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας, 4 περισσότερα από την αιγιαλίτιδα ζώνη.

 • 1946

  Εντίθ Πιάφ

  Η Εντίθ Πιάφ δίνει συναυλία στο «Θέατρο Κοτοπούλη» στην Αθήνα. Η 31χρονη γαλλίδα τραγουδίστρια θα γνωρίσει τον 25χρονο ηθοποιό Δημήτρη Χορν και θα τον ερωτευτεί σφοδρά, χωρίς ανταπόκριση.

 • 2013

  Παύλος Φύσσας (Killah P.)

  Ενέδρα θανάτου για τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα (Killah P.) στην Αμφιάλη. Δράστης ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ομόθυμη καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» και από τη Χρυσή Αυγή, που αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης.

Γεννήσεις

Θάνατοι

 • 1783

  Λέοναρντ Όιλερ

  Λέοναρντ Όιλερ, ελβετός μαθηματικός, που ασχολήθηκε με πολλούς κλάδους των μαθηματικών,εισήγαγε νέες μεθόδους ανάλυσης και συνέβαλε θεμελιακά στη θεωρία των υπερβατικών συναρτήσεων. Είναι γνωστός για τη φερώνυμη εξίσωση του λογισμού των μεταβολών (1744) και τη φερώνυμη εξίσωση της κίνησης των ρευστών (1755),ενώ εισήγαγε τα σύμβολα: π, i (για τους φανταστικούς αριθμούς) και Σ (για τα αθροίσματα). Συνέβαλε επίσης και στην αστρονομία, διατυπώνοντας θεωρία για την κίνηση των πλανητών και των κομητών. (Γεν. 15/4/1707)

 • 1970

  Τζίμι Χέντριξ

  Τζίμι Χέντριξ, αμερικανός ρόκερ. (Γεν. 27/11/1942)

 • 2013

  Παύλος Φύσσας

  Παύλος Φύσσας, έλληνας μουσικός της ραπ, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P., που δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής(Γεν. 10/4/1979)

Πηγή: https://www.sansimera.gr/almanac/1809

© SanSimera.gr