Σαν Σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γιορτάζουν

Ζήσης, ΖησούλαΖήσιμοςΖώης, ΖωήΖωοπηγήΘεοπηγήΙάσων, ΙασωνίαΚέρκυραΠηγήΠολυζώης, ΠολυζώηΣωσίπατροςΧρυσοπηγή.

Επέτειοι

Γεγονότα

 • 1091

  Αλέξιος Α’ Κομνηνός

  Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει από την ιστορία.

 • 1707

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Τα κοινοβούλια Αγγλίας και Σκωτίας συνεδριάζουν και αποφασίζουν την ένωση των περιοχών τους, σχηματίζοντας έτσι τη Μεγάλη Βρετανία.

 • 1913

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Ο σουηδός μηχανικός Γκίντιον Σούντμπακ κατασκευάζει και πατεντάρει το φερμουάρ.

 • 1941

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Οι αρχές κατοχής στην Ελλάδα θέτουν σε κυκλοφορία παράλληλα με τη δραχμή, το μάρκο κατοχής (Reichs Kredit Kassenscheine), τη λιρέτα κατοχής, τη μεσογειακή δραχμή, το βουλγαρικό λέβα και το αλβανικό φράγκο, νομίσματα χωρίς αντίκρυσμα.

 • 1992

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κύματος βίας που ξέσπασε μετά την αθώωση τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνταν με αδιάσειστα στοιχεία ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον μαύρο Ρόντνεϊ Κιγκ. Οι ταραχές, που θα τερματιστούν δύο μέρες αργότερα με την επέμβαση του στρατού και την απόφαση να επαναληφθεί η δίκη, αφήνουν στο Λος Άντζελες 31 νεκρούς, ενώ σε δέκα άλλες πόλεις των ΗΠΑ που επεκτάθηκαν οι ταραχές τα θύματα έφτασαν τα 44 και οι τραυματίες τους 2.000.

 • 1995

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Δέκα ημέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (1-0), άγνωστοι ξυλοκοπούν άγρια τον διαιτητή του αγώνα Φίλιππο Μπάκα, σταματώντας το ταξί που επιβαίνει.

Γεννήσεις

Θάνατοι

Πηγή: https://www.sansimera.gr/almanac/2904

© SanSimera.gr