Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Φρέντυ Γερμανός

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Φρέντυ Γερμανός

Στις 21 Μαΐου 1999

Ο Φρέντυ Γερμανός ήταν γεννημένος για να γράφει. Από τα οκτώ του χρόνια εξέδωσε εφημερίδα, σε μικρή ηλικία έγινε ελεύθερος ρεπορτερ και αργότερα ένας επιτυχημένος συγγραφέας. Με το χιούμορ του κατάφερε να κερδίζει τον αναγνώστη, ενώ οι τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίασε έχουν αφήσει εποχή.

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Φρέντυ Γερμανός

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1934 στην Αθήνα. H καταγωγή ήταν από την Μυτιλήνη. Μεγάλωσε στα Εξάρχεια και στην Κυψέλη και τελείωσε τη Βαρβάκειο. Μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά και συνέχισε τις σπουδές του στην τότε Πάντειο Ανώτατη Σχολή αλλά και στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όλσον.

Το “σαράκι” της δημοσιογραφίας τον έτρωγε από πολύ μικρό. Σε ηλικία 8 ετών, έβγαλε την πρώτη του εφημερίδα, με τίτλο “Όλα για όλους”. Οι πρώτες του δουλειές ήταν πωλητής υφασμάτων και υπάλληλος λογιστηρίου.

Σε ηλικία 19 ετών στράφηκε στην δημοσιογραφία. Συνήθιζε να κρατάει πολλά κείμενα, τα οποία έγραψε από τα 17 μέχρι τα 26, στο συρτάρι του. Τα κείμενα αυτά έμελλε να τα εκδώσει πολλά χρόνια αργότερα, το 1998. Ως ελεύθερος ρεπόρτερ, ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου και γνώρισε μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και λογοτεχνικά πρόσωπα της εποχής. Υπήρξε σχεδόν ο κατ’ αποκλειστικότητα ρεπόρτερ που κάλυψε τον πριγκιπικό γάμο της Σοφίας και του Χουάν Κάρλος και στη συνέχεια τον βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας για το περιοδικό “Εικόνες”.

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Φρέντυ Γερμανός

Πιο γνωστός έγινε ως ευθυμογράφος, εργαζόμενος σε διάφορες εφημερίδες. Είχε ένα καυστικότατο και έξυπνο χιούμορ και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην γραφή του.

Ήταν παρουσιαστής πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, με κυριότερη την εκπομπή “Αλάτι και Πιπέρι”. Εξέδωσε πάνω από εικοσιεννέα βιβλία, τα περισσότερα ευθυμογραφήματα, αλλά και μυθιστορήματα. Τα πιο γνωστά ήταν τα “Φαπ”, “Σκέψου πριν το αγοράσεις”, “Περισσότερο σeξ σε λιγο”, “Σαμ”, “Ακριβή μου Σοφία…” και “Τερέζα”.

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών στις 21 Μαΐου 1999, νικημένος από γενικευμένη κακοήθη νεοπλασία. Στο πλευρό του βρισκόταν η δεύτερη γυναίκα του, η ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Ιωαννίδου, αλλά και η κόρη του, η δημοσιογράφος Ναταλία Γερμανού.

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Φρέντυ Γερμανός