Συνταγές

Καρυδόπιτα μαρεγκάτη από τον Άκη Πετρετζίκη

Καρυδόπιτα μαρεγκάτη από τον Άκη Πετρετζίκη

Καρυδόπιτα μαρεγκάτη από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την πιο νόστιμη σιροπιαστή καρυδόπιτα με απαλή μαρέγκα για ένα πιο αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό γλυκό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για το σιρόπι

800 γρ. νερό

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

2 στικ κανέλα

1 πορτοκάλι

1 κ.σ. μέλι

Για την καρυδόπιτα

10 αβγά, μεσαία

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

300 γρ. καρυδόψιχα

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com