Συνταγές

Πεντανόστιμη Μανιταρόσουπα

Πεντανόστιμη Μανιταρόσουπα

Σερβίρεται ως ορεκτικό και ως μεσημεριανό γεύμα με τραγανό ψωμί ολικής άλεσης.

Υλικά

  • 90 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. απλό αλεύρι
  • Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν.

Βήμα 4

Ρίχνετε το ζωμό και νερό, φέρνετε το μείγμα σε βρασμό, προσθέτετε το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 5

Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 6

Ξαναζεσταίνετε απαλά τη σούπα και ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 7

Μοιράστε στα πιάτα και σερβίρετε με λίγο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ vita.gr