Συνταγές

Σας δείχνουμε πως να φτιάξετε την πιο νόστιμη και λαχταριστή πίτσα Σικάγο!

10 πράγματα που δεν γνώριζες για την βότκα

Η πίτσα έχει μια μακρά παράδοση στην Νέα Υόρκη, καθώς για χρόνια κυριαρχούν τα κλασσικά νεοϋορκέζικα slices (μεγάλα και λέπτά κομμάτια πίτσας) που έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες. Πριν από αρκετά χρόνια, ο Emmett Burke έκανε ένα τολμηρό εγχείρημα, και άνοιξε μία πιτσαρία στο κέντρο του Μανχάταν με πίτσες που ήταν παραγεμισμένες.

Επειδή δεν άντεχε καταναλώνει πάρα πολύ σάλτσα, πάρα πολύ τυρί και πάρα πολύ απ’ όλα, ο Burke σκέφτηκε να ανανεώσει την τυπική Chicago Pizza – με μια λεπτή κρούστα και τυρί στα άκρα – και να την εντάξει στο μενού του Emmett’s.

Σας δείχνουμε πως να φτιάξετε την πιο νόστιμη και λαχταριστή πίτσα Σικάγο!

“Σε σύγκριση με μια κλασικη πίτσα της Νέας Υόρκης, η δική μας είναι λίγο πιο ‘ισχυρή’, υπάρχουν περισσότερα συστατικά”. αναφέρει.

Για να κάνετε κι εσείς κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει ο Burke – αν θέλετε να το κάνετε σωστά – χρειάζονται… λίγες μέρες. “Η διαδικάσια είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που χρειάζεται ένα μπουκάλι κρασί”, λέει ο Burke για τη ζύμη και τη σάλτσα. “Όσο περισσότερο χρόνο ζυμωθεί και αναπτυχθεί, τόσο καλύτερο είναι το γευστικό αποτέλεσμα”.

Για να κάνετε λοιπόν αυτή τη συνταγή πίτσας (ιδανικά για δύο πίτσες), θα χρειαστείτε φτυαράκι πίστας, πέτρινη πλάκα ψησίματος πίτσας, ένα πρόσβαση σε κάποιο delicatessen με αυθεντικές ιταλικές πρώτες ύλες και φυσικά χρόνο!

Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο!

Συνταγή Chicago-Style Thin Crust Pizza
Συστατικά (Για 4 έως 8 μερίδες)

Ζύμη

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα  αλεύρι καλαμποκιού
  • 2 κουτ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρης
  • 2 κουτ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σάλτσα

  • 800 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (άγρια αν είναι δυνατόν)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 γυρίσματα μύλου μαύρο πιπέρι

Τυρί

  • φρέσκια μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • pecorino (προαιρετικό)
Εκτέλεση

Ενεργοποιήστε τη ζύμη

Ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρης. Αφήστε τη να καθίσει για 5 λεπτά ώστε να αναπνεύσει, έως ότου το νερό αρχίσει να αφρίζει.

Κάντε τη ζύμη

Ανακατέψτε το αλεύρι και το αραβοσιτάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε αργά την ενεργοποιημένη ζύμη/νερό και στη συνέχεια, ενώ ανακατεύετε τη ζύμη με τα χέρια σας, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό σε βήματα, έτσι ώστε η ζύμη να μοιάζει υγρή, αλλά ποτέ να μην βρέχεται, χωρίς υπερβολική ποσότητα νερού ή ξηρή ζύμη στο μπολ. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μόλις έχετε μια καλή ζύμη, καλύψτε το μπολ με μια ζεστή και υγρή πετσέτα και βάλτε τη σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα ώστε να ζυμώσετε. (Σημ: Θα διπλασιαστεί σε μέγεθος). Ψεκάστε περισσότερο ελαιόλαδο πάνω από τη ζύμη, καλύψτε το μπολ με περιτύλιγμα και βάλτε τη στο πίσω μέρος του ψυγείου σας. Αφήστε τη να καθίσει για 3 ημέρες (τουλάχιστον 1 ημέρα).

Κάντε τη σάλτσα

Συνδυάστε όλα τα συστατικά της σάλτσας, καλύψτε σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. (Η σάλτσα γίνεται καλύτερο όσο περισσότερο κάθεται, οπότε φτάξτε την, την ίδια στιγμή που φτιάχνετε τη ζύμη)

Κάντε την Πίτσα

Κόψτε τη ζύμη στη μέση και αφήστε τη να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μιάμιση ώρα (είτε αποθηκεύστε το μισό είτε κάντε 2 πίτσες). Βάλτε την πέτρα πίτσας στο φούρνο και προθερμαίνετε σε 180 βαθμούς.

Βγάλτε τη ζύμη τόσο λεπτή όσο να μπορείτε να την κόψετε σε ένα τραπέζι με τον τροχό.

Γεμίστε μια κουτάλα με σάλτσα και εφαρμόστε στο κέντρο της πίτσας. Κάντε κύκλους για να εξαπλωθεί ως το τέλος της ζύμης (το στυλ του Σικάγου δεν έχει εξωτερικό δακτύλιο κρούστας).

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και στη συνέχεια με μείγμα από παρμεζάνα και πεκορίνο. Μαγειρέψτε στο φούρνο με την πέτρα πίτσας για 9 – 10 λεπτά και μετά τελειώστε με τριμμένο τυρί.