Τηλεόραση

Αποστόλης Τότσικας: Η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου και ο ρόλος στη «Γη της Ελιάς»

Αποστόλης Τότσικας: Η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου και ο ρόλος στη «Γη της Ελιάς»

Ο ηθοποιός στην επιτυχημένη σειρά του MEGA υποδύεται τον Σωκράτη Δρακόπουλο
Kαλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι!» βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (12/11) ο Αποστόλης Τότσικας.

Ο ηθοποιός μίλησε για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του, αλλά και για την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς».

«Αυτή η σειρά, το «Μαζί σου» είχε διάφορες και διαφορετικές πτυχές, και δράμα και κωμωδία και δράση, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή τη σειρά, και πάντα αποζητώ αυτό το αποτέλεσμα στις δουλειές μου. Δεν ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν αυτή που ουσιαστικά με “καθιέρωσε” στο κοινό. Δεν με τρόμαξε αυτό ποτέ, ήμουν πάντα ένα προσγειωμένο παιδί. Άρεσε πολύ στον κόσμο και ακόμα και τώρα μου λένε γι αυτή τη σειρά», είπε αρχικά ο Αποστόλης Τότσικας.

Για το εάν έχει έρθει αντιμέτωπος με την προδοσία αλλά και για την σχέση του με τα παιδιά του, δήλωσε πως, «όλοι νομίζω πως την “πατάμε”, είτε είμαστε καλοί είτε κακοί άνθρωποι. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει η ίντριγκα, για να τσακωθώ με κάποιον πρέπει να έχει γίνει κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Είσαι ένα παράδειγμα για τα παιδιά σου, προσπαθείς πολύ, δεν πετυχαίνεις πάντα, αλλά συνεχώς προσπαθείς και σημαντικό είναι να καταλάβεις να λες ένα συγγνώμη για να το καταλάβουν και τα παιδιά. Έτσι γίνεσαι ακόμα καλύτερος άνθρωπος».

«Μου αρέσει να…»

Μεταξύ άλλων, ο Αποστόλης Τότσικας αναφέρθηκε στα social media και στην επίδραση που έχουν στη ζωή του.

«Ως προς το ίντερνετ, δεν μπορείς να το περιορίσεις πολύ, να το θωρακίσεις, γιατί μετά θα είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία υπέρ του το παιδί και να μην γίνει δούλος του, έχουμε γίνει υποχείρια της τεχνολογίας. Μου αρέσει να είμαι ενεργός και να αναδεικνύω προβλήματα, να τα φωτίζω όσο μπορώ και να βοηθάω κόσμο μέσα από αυτό, και να βοηθάω κόσμο και να προωθώ και την δουλειά μου. Δεν μιλάω στα social media και μπορεί ο κόσμος να μην αρέσει στον κόσμο αλλά δεν έχω κάτι να πω. Δεν είμαι άνθρωπος που θα απαντήσει εύκολα», πρόσθεσε.

Ο αγαπημένος ηθοποιός τοποθετήθηκε για τον ρόλο του ως «Σωκράτης Δρακόπουλος» στην «Γη της Ελιάς».

«Όταν σου φέρνουν έναν ρόλο είσαι συνήθως ψυχρός, γιατί προσπαθείς πώς να αντιμετωπίσεις αυτόν τον ρόλο. Πλέον στη ζωή μου δεν λειτουργώ με υποθέσεις, μόνο στην δουλειά μου. Οπότε προσπάθησα υποθετικά να βάλω τον εαυτό μου στο ότι ξαφνικά πηγαίνοντας ως επιχειρηματίας για δουλειές, βρίσκομαι στη Μάνη να βρω λάδι και έρχομαι αντιμέτωπος με το παιδί μου. Πάντα προσπαθείς να δεις τι μπορεί να σου προσφέρει αυτό σαν συναίσθημα.

Οπότε το δουλεύεις όσο πιο πολύ μπορείς. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ περίεργο αλλά νομίζω ότι ό,τι και εάν έχει γίνει, πρέπει να προσπαθήσεις για το καλύτερο γιατί είναι σημαντικοί οι ψυχολογικοί παράγοντες και το μέρος που ζει το παιδί όλα αυτά τα χρόνια. Ο «Σωκράτης» περνάει από όλα αυτά τα κύματα. Θέλει να γίνει ό, τι καλύτερο για το παιδί, θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε σχετικά με τον ρόλο του.

«Με τον Αντρέα Γεωργίου έχουμε ξαναδουλέψει, αγαπιόμαστε πάρα πολύ, έχουμε περάσει από 40 κύματα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για τον ρόλο και του είπα «εννοείται», μίλησα και με την Βάνα Δημητρίου και χάρηκε και εκείνη πάρα πολύ. Δεν είχε κάτι να με πείσει ο Αντρέας. Πάντα επιλέγω τις συνεργασίες. Είναι ένα άλλο καστ, γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, γνώρισα τον Πασχάλη Τσαρούχα, μου αρέσει η αλήθεια που βγάζει, και τον Τάσο Ιορδανίδη και τον Γιώργο Παρτσαλάκη, και τους άλλους ηθοποιούς που δούλεψα. Το θέμα μου είναι η συνεργασία πάντα, από κάθε συνεργασία πάντα παίρνεις κάτι, είναι σαν ένα σεμινάριο υποκριτικής», παραδέχθηκε ο ηθοποιός.

Ήρθε αντιμέτωπος ο Αποστόλης Τότσικας με κάποιον «δύσκολο» ρόλο;

«Δεν μπορώ να πω ότι είχα κάποιο θέμα ή με προβλημάτισε κάποιος ρόλος. Έρχεται και δένει το πράγμα καμία φορά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα δω το υλικό που έχει φτιαχτεί γιατί επηρεάζεσαι θες δε θες από την υπόθεση. Ήταν ένα πράγμα που το αντιμετώπισα σαν βάρος. Είχα τη δυσκολία να πιάσω την αίσθηση της εποχής εκείνης που έχει μία διαχρονικότητα», είπε  κλείνοντας για τον ρόλο του στο «Λεωφορείο ο πόθος».

Ο Αποστόλης Τότσικας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πανσέληνος».

Δείτε τη συνέντευξή του παρακάτω

ΠΗΓΗ in.gr