Lifestyle

Τιτάνια δικαστική μάχη: Απάτησε τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της και το δικαστήριο της έδωσε 450 εκατ. διατροφή! Εναντίον της και ο γιος της

Τιτάνια δικαστική μάχη: Απάτησε τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της και το δικαστήριο της έδωσε 450 εκατ. διατροφή! Εναντίον της και ο γιος της

Ο γιος ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία δίνει μάχη για να σταματήσει την δημοσιοποίηση των προσωπικών του οικονομικών λεπτομερειών, μετά την εμπλοκή του στον δικαστικό αγώνα των διαζευγμένων γονιών του, στην μεγαλύτερη δικαστική μάχη στην Βρετανία για την διατροφή διαζυγίου.

Ο Τεμούρ Ακμέντοφ προσπαθεί να αποφύγει την γνωστοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, την ώρα που οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διαζύγιο των γονιών του, μια δίκη που έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη δικαστική μάχη διαζυγίου στην Βρετανία. Η δικαστής Γκουίνεθ Νόουλς, η οποία εποπτεύει μια ,εικονική, δημόσια ακρόαση στο τμήμα οικογενειακών αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, πρόκειται να εκδώσει απόφαση σχετικά με την αίτησή του στο εγγύς μέλλον.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Φαρκχάντ Ακμέντοφ/Φωτογραφία: Getty Images
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Φαρκχάντ Ακμέντοφ/Φωτογραφία: Getty Images

Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να λάβει διατροφή ύψους 450 εκατομμυρίων λιρών

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ακμέντοφ, ο οποίος δεν έχει καταβάλει τίποτα από το ποσό των 450 εκατομμυρίων λιρών που οφείλει στην πρώην σύζυγό του, προσπάθησε να αποφύγει το βρετανικό δικαστήριο, όπως είπε η δικαστής. Ο Φαρκχάντ Ακμέντοφ, μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως «σκιώδης φιγούρα» από την δικαστή.

Η Τατιάνα Ακμέντοβα έλαβε μερίδιο 41,5% της περιουσίας του ενός δισεκατομμυριούχου λιρών του βαρώνου του πετρελαίου από έναν άλλον Βρετανό δικαστή στα τέλη του 2016. Ο τότε δικαστής, Χάντον Κέιβ, είχε αποφασίσει πως η Ακμέντοβα θα έπρεπε να λάβει 453 εκατομμύρια δολάρια ως διατροφή. Και τώρα, η δικαστής Νόουλς επιβλέπει το τελευταίο στάδιο της διαμάχης, στο οποίο εμπλέκεται και ο γιος του Ακμέντοφ, σε μια εικονική ακρόαση στο οικογενειακό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όπως είπε στους δικηγόρους: «Το πραγματικό πρόβλημα μπορεί να είναι ο Φαρκχάντ Ακμέντοφ, ο οποίος σκόπιμα προσπάθησε να ανατρέψει το αγγλικό δικαστήριο». Στην ακροαματική διαδικασία έγινε γνωστό πως η Ακμέντοβα έχει μέχρι στιγμής, λάβει 5 εκατομμύρια λίρες και πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγός της, δεν έχει «καταβάλει εθελοντικά» ούτε μία δεκάρα. Η Ακμέντοβα έχει ξεκινήσει μια δικαστική μάχη, τόσο στην Βρετανία όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να πάρει στα χέρια της τα χρήματα.

Τατιάνα Ακμέντοβα
Σύμφωνα με την πρώτη δικαστική απόφαση, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έπρεπε να καταβάλει διατροφή 450 εκατομμυρίων λιρών στην πρώην σύζυγό του

Τι ισχυρίζεται ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος

Όμως, ο Ακμέντοφ λέει ότι επειδή τόσο αυτός όσο και η πρώην σύζυγός του δεν είναι Βρετανοί και δεν παντρεύτηκαν εκεί, δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για την ζωή τους ένας Βρετανός δικαστής. Και οι δύο ήταν Ρώσοι πολίτες και χώρισαν στην Μόσχα πριν από 16 χρόνια, μετά από έναν 8ετή γάμο. Τόσο στην δίκη στην Μόσχα όσο και στις επακόλουθες αγγλικές ακροάσεις, η Τατιάνα παραδέχτηκε πως απάτησε τον σύζυγό της με τον Μαρκ Ισλ, έναν ειδικό πληροφορικής με έδρα το Σούρεϊ και αδερφό ενός από τους συμμαθητές του γιου της.

Το γιοτ αξίας 346 εκατομμυρίων λιρών του Ρώσου δισεκατομμυριούχου
Το γιοτ αξίας 346 εκατομμυρίων λιρών του Ρώσου δισεκατομμυριούχου/Φωτογραφία: wikipedia

Η Ακμέντοβα λέει ότι ο πρώην σύζυγός της προσπάθησε, με διάφορους τρόπους, να μην της επιτρέψει την πρόσβαση στην διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου ενός γιοτ αξίας 346 εκατομμυρίων λιρών και μιας συλλογής έργων μοντέρνας τέχνης. Και τώρα, έχει καταθέσει νομικά μέτρα εναντίον του γιου Τεμούρ Ακμέντοφ, καθώς ισχυρίζεται πως «εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό» με τις υποθέσεις του πατέρα του, «συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής» σε κινήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Από την δική του πλευρά, ο Τεμούρ Ακμέντοβ, έμπορος ηλικίας περίπου 20 ετών, που ζει στο Λονδίνο, αφμισβητεί τους ισχυρισμούς αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του, του έχει πει πως τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα για επενδύσεις τις χρηματοοικονομική αγορά. Μάλιστα, οι δικηγόροι του Τεμούρ ζήτησαν από τον δικαστή να περιορίσει τα όσα μπορούν να γράψουν οι δημοσιογράφοι, καθώς λένε ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτονται εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονται με τα προσωπικά του οικονομικά ή τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Πηγή: iefimerida.gr