Viral

Τούρκος διπλωμάτης: Ελλάδα και Τουρκία να ενωθούν απέναντι στον… «κοινό εχθρό»

Ο τούρκος διπλωμάτης φαίνεται πως βρήκε έναν εντελώς διαφορετικό διπλωματικό τρόπο για να μονοιάσει τις δύο πλευρές.
Να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές που έχουν τόσο χρόνια και να ενωθούν απέναντι στον «κοινό εχθρό» κάλεσε τις δύο πλευρές ο τούρκος διπλωμάτης, Ουμούτ Ακάρ.

Μόνο που η πρόθεσή του είναι προφανώς χιουμοριστική, καθώς ο κοινός εχθρός είναι τα… ντολμαδάκια.

Ο τούρκος διπλωμάτης φαίνεται πως βρήκε έναν εντελώς διαφορετικό διπλωματικό τρόπο για να μονοιάσει τις δύο πλευρές στρέφοντας το θέμα συζήτησης στο φαγητό.

Άλλωστε τα ντολμαδάκια είναι ένα φαγητό που όντως θα μπορούσε να κάνει Έλληνες και Τούρκους στο ίδιο τραπέζι.

Ντολμάς: Το φαγητό της Ανατολής
Για όσους δεν γνωρίζουν μάλιστα τον ντολμά τον συναντάμε στην Ελληνική κουζίνα, στην τουρκική αλλά και στις γύρω περιοχές όπως στη Ρωσία, στη Μέση Ανατολή, στη Καυκασία και στην Κεντρική και Νότια Ασία.

Ίσως ο πιο γνωστός είναι αυτός, που παρασκευάζεται με αμπελόφυλλα, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται επίσης φύλλα μαρουλιού και λάχανου για να τυλιχτεί η γέμιση.

Εκτός Ελλάδας, με τη λέξη ντολμάς αναφέρονται και γεμιστά πιάτα όπου γεμίζονται άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτα και πιπεριά. Οι ντολμάδες με κρέας γενικά σερβίρονται ζεστοί, συχνά με σάλτσα ή αυγολέμονο.

Οι νηστίσιμοι γενικώς σερβίρονται κρύοι, αν και στο Ιράν τρώγονται και με τους δύο τρόπους.

Νηστίσιμοι και μη συχνά τρώγονται με γιαούρτι. Σε ένα μικρό χωριό,την Νικήσιανη Καβάλας γιορτάζουν οι κάτοικοι του χωριού κάθε χρόνο τον Ιούνιο , κάνοντας την «γιορτή του σαρμά».
ΠΗΓΗ in.gr