Αγρια Ζωή

Δεκάδες πολικές αρκούδες έκαναν «απόβαση» σε χωριό της Ρωσίας (vid)

Δεκάδες πολικές αρκούδες έκαναν «απόβαση» σε χωριό της Ρωσίας (vid)
Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί ήδη 64

Μια αγέλη από πολικές αρκούδες έκανε… απόβαση σε χωριό της βόρειας Ρωσίας, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή. Συγκεκριμένα, τα ζώα βρέθηκαν στο χωριό Ryrkaypiy, το οποίο βρίσκεται στις χιονισμένες ακτές της περιοχής Chukotka.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι κάτοικοι του χωριού, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συχνό το φαινόμενο εμφάνισης πολικών αρκούδων ωστόσο πέρσι εμφανίστηκαν 28 ενώ φέτος έχουν αυξηθεί κατά κόρον.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί ήδη 64. Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων, Egor Vereschagin, γίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο σημείο έξω στο χωριό όπου θα βρίσκουν την τροφή τους οι αρκούδες, ώστε να τις κρατήσουν μακριά από την κατοικήσιμη περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κάποιες από τις αρκούδες έχουν προσεγγίσει εξαιρετικά κοντά ανθρώπους. Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στο γεγονός ότι η θάλασσα παγώνει με καθυστέρηση δύο εβδομάδων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα οι πολικές αρκούδες να αναζητούν αλλού την τροφή τους.

Η μετανάστευση των αρκούδων έχει θέσει το χωριό σε επιφυλακή: όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ενώ τα παιδιά δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο πεζά. Παράλληλα, οι δρόμοι περιπολούνται από ειδικές ομάδες εθελοντών που έχουν φτιαχτεί για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: Ruptly