Αγρια Ζωή

Ιερακοτροφία: Mία αρχαία τέχνη 4.000 χρόνια – Η Ζήνα, το γεράκι που ρίχνει…drones (βίντεο)

Ιερακοτροφία: Mία αρχαία τέχνη 4.000 χρόνια - Η Ζήνα, το γεράκι που ρίχνει…drones (βίντεο)

O Σταύρος Αθανασίου, πρόεδρος συλλόγου ελληνικής Ιερακοτροφίας αναφέρει στο ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των πτηνών, τις βασικές αρχές της ιερακοτροφίας και της ιερακοθηρίας

Η Ιερακοτροφία αποτελεί μία αρχαία τέχνη που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και υφίσταται περί τα 4.000 χρόνια. Η συγκεκριμένη τέχνη μπορεί να μην είναι γνωστή σε πολλούς, ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

O Σταύρος Αθανασίου, πρόεδρος συλλόγου ελληνικής Ιερακοτροφίας αναφέρει στο ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των πτηνών, τις βασικές αρχές της ιερακοτροφίας και της ιερακοθηρίας, καθώς τα άγρια πτηνά αξιοποιούνται και για κυνηγετικούς σκοπούς. Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που επίκειται για το ζήτημα.

Η Ιερακοτροφία πηγάζει ουσιαστικά από την συνθήκη ότι ο άνθρωπος και τα αρπακτικά πτηνά μπορούν να συνεννοηθούν και έχοντας στο πλευρό του την Ζήνα, το πιο γνωστό γεράκι παγκοσμίως, τονίζει ότι το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων και των άγριων πτηνών είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο και βασίζεται στη απόλυτη πειθαρχία, στο σεβασμό και στην συνεργασία.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρεται επίσης και στις συνεργασίες με πολεμικά αεροδρόμια, δασαρχεία καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιμένοντας στο σεβασμό και στην προστασία της άγριας πανίδας, καθώς και στον απόλυτο σεβασμό την φύσης των άγριων ζώων.

Στο βίντεο που ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα»