Αγρια Ζωή

Καρχαρίας στο Τρίκερι στον Παγασητικό – Πού έχουν καταγραφεί καρχαρίες στην Ελλάδα το 2026

Σαράντα καταγραφές καρχαριών σε όλη την Ελλάδα μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2026. Ποιο είδος εμφανίζεται συχνότερα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα νέο βίντεο με καρχαρία μάκο (Isurus oxyrinchus), ένα από τα ταχύτερα αρπακτικά των θαλασσών, στα ανοιχτά του Τρίκερι, έξω από τον Παγασητικό κόλπο.

Ο καρχαρίας καταγράφηκε να επιτίθεται σε θαλάσσια χελώνα. Το είδος θεωρείται απειλούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι υπό καθεστώς προστασίας στη Μεσόγειο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το Sharks in Greece

Οι καταγραφές καρχαριών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2026

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2026, το Greek Shark Logbook κατέγραψε συνολικά 40 παρατηρήσεις καρχαριών στα ελληνικά ύδατα.

Μέχρι στιγμής, οι καταγραφές αφορούν εννέα διαφορετικά είδη καρχαριών. Το είδος που παρατηρήθηκε συχνότερα ήταν ο γαλάζιος καρχαρίας (Prionace glauca), με συνολικά 17 καταγραφές.