Ενέργεια Κόσμος

Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει αν θα επισκευάσει τον Nord Stream

Το Spiegel αποσύρει άρθρα για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο: «Υπάρχουν αμφιβολίες»

Η Ρωσία δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσει στην επισκευή των αγωγών Nord Stream 1 και 2.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημειώνοντας πως η Ρωσία περιμένει σε πρώτη φάση να ολοκληρωθεί η εκτίμηση για το εύρος των ζημιών στους αγωγούς Nord Stream

Σουηδοί ερευνητές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών στους κατεστραμμένους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπήρξε δολιοφθορά.

«Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ίχνη εκρηκτικών σε πολλά ξένα αντικείμενα που εντοπίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ματς Λιούνκβιστ, ο οποίος έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για την καταστροφή των αγωγών που διεξάγεται στη Σουηδία.

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πεσκόφ να εξηγεί ότι σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη συνομιλία και να μην αναφέρεται σε άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν συνομιλίες για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Μέχρι στιγμής δεν γίνονται συζητήσεις για μια συνάντηση κορυφής (…) προς το παρόν», σημείωσε ο Πεσκόφ.