Ενέργεια

Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δασμών στο ξένο πετρέλαιο – Χαρακτήρισε «παράνομο» τον OPEC

Κορωνοϊός: Ο εγκλεισμός αύξησε τη ζήτηση των τεστ εγκυμοσύνης στο Ηράκλειο

Ως «παράνομο» χαρακτήρισε τον OPEC ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο (04/04), και δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής δασμών στο ξένο πετρέλαιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε, το Σάββατο (04/04, τοπική ώρα), ότι ο OPEC αυτοκαταστρέφεται και δεν απέκλεισε την επιβολή δασμών στο ξένο πετρέλαιο εάν χρειαστεί να προστατεύσει τις αμερικανικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της Ενέργειας.

Διυλιστήρια

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο:

«Ήμουν κατά του OPEC όλη μου τη ζωή, γιατί τι είναι αυτό; Είναι παράνομο, θα μπορούσατε να το ονομάσετε καρτέλ, θα μπορούσατε να το ονομάσετε μονοπώλιο, αλλά αυτό έσπασε πολύ βίαια, οπότε δεν με νοιάζει για τον OPEC, δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο για τον OPEC. Αυτοκαταστρέφεται…».

Ο Τραμπ επεσήμανε ότι ο OPEC είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας και ότι, σύμφωνα με την τελευταία, θα μπορούσε σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία για μείωση των 10 εκατομμυρίων βαρελιών «ή [ακόμα και] πολύ περισσότερο από αυτό».

Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του για τις ενεργειακές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ακόμα:

«Είμαστε ο νούμερο ένα παραγωγός στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της μεγάλης ενεργειακής μας δραστηριότητας και θα φροντίσουμε την ενεργειακή μας δραστηριότητα και εάν έχει να κάνει με δασμούς στο πετρέλαιο που προέρχεται από το εξωτερικό ή αν πρέπει να κάνω κάτι για να να προστατεύσω χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Ενέργεια και τις μεγάλες εταιρείες που παράγουν όλες αυτές τις θέσεις εργασίας, θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω».