Επικαιρότητα Καιρός Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη από τον μετεωρολόγο Μιχ. Καρακατσάνη, με άγριες διαθέσεις η «Μήδεια» – Φτάνει στην Κρήτη

Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη .. προβλέψεις από τον μετεωρολόγο του 1069.gr Μιχάλη Καρακατσάνη

Που θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή

Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη από τον μετεωρολόγο Μιχ. Καρακατσάνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας.

Η Κρήτη σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά αναμένεται να επηρεαστεί από το βράδυ της Κυριακής οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και να ξεκινήσει η δεύτερη, με τα φαινόμενα να αφορούν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Σημειώνεται πως το Σάββατο οι θερμοκρασίες που επικράτησαν στο νησί ήταν αρκετά υψηλές για την εποχή, ωστόσο τις επόμενες ώρες ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει αισθητά…

Παρακολουθείστε στον παρακάτω χάρτη την πορεία της “Μήδειας” live :

Για την Κυριακή 14/02, αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν αργότερα στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Μετά το απόγευμα της Κυριακής 14/02, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένεται να είναι οι πιο κρίσιμες μέρες για την πορεία της κακοκαιρίας στην περιφέρεια με την κακοκαιρία να επηρεάζει αισθητά και την Κρήτη.

Ακούστε τι είπε στην Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης