Επικαιρότητα Καιρός

Χιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα

Χιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, με την κακοκαιρία Μήδεια να δείχνει και πάλι τα δόντια της στην Αθήνα και γενικά στην Αττική από απόψε το βράδυ.

Ήδη τα χιόνια, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του newsbeast.gr, έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται να υπάρξει χιονόστρωση και στην πλατεία Συντάγματος αύριο το πρωί, καθώς η χιονόπτωση θα είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα:Χιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το ΣύνταγμαΧιονίζει τώρα στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Καλλιάνος: Δύσκολη νύχτα με χιονοπτώσεις στην Αττική – Χιόνια και στο Σύνταγμα

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα μεσάνυχτα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια, αλλά και σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, καθώς το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια θα «χτυπήσει» την Αττική.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από το βράδυ της Δευτέρας, στις 20.00 με 21.00, θα χιονίσει σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Μαρούσι, Αμπελόκηπους, από τις 22.00 με 23.00 θα αρχίσει να χιονίζει περισσότερο στα βόρεια της Αθήνας, ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά αναμένονται χιονοπτώσεις και στην πλατεία Συντάγματος, στη Νέα Σμύρνη, στο Χαλάνδρι και στην Πεντέλη.

Αύριο Τρίτη το πρωί έως τα μεσάνυχτα αναμένονται χιονοπτώσεις και στα δυτικά, όπως στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα, στα βόρεια στην Πεύκη, στα βορειοανατολικά στην Παλλήνη, στην πλατεία Συντάγματος. Αύριο κατά διαστήματα θα χιονίζει μέχρι και τη Γλυφάδα, καθώς «έχουμε σύγκλιση ανέμων πάνω από την Εύβοια με τροχιά σύγκλισης πάνω από την Αττική, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ αυξημένες τιμές στη σχετική υγρασία», σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο.

«Αύριο θα είναι η χειρότερη μέρα για την Αττική με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 2 με 3 βαθμούς στο κέντρο της πόλης» επισημαίνει.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής, όπως στα Μελίσσια, στον Ωρωπό, στον Διόνυσο.

Θα χιονίσει για λίγο ακόμα και σε Σποράδες, Κυκλάδες, αλλά και σε νησιά του ΒΑ Αιγάιου, μέχρι και την Κρήτη. Αύριο θα χιονίσει και στα πεδινά τμήματα των Κυκλάδων, κάτι σπάνιο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.