Επικαιρότητα Καιρός

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τους ανέμους και την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Πότε θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τους ανέμους και την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Πότε θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες

«Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται»

Για την εξέλιξη του καιρού και τις εντάσεις των ανέμων στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος:

«Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνεουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6-7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι-απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης».

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Μάλιστα, υπήρξε εισήγηση στην Περιφέρεια για απομάκρυνση των κατοίκων νότιου και δυτικού τμήματος του Αλεποχωρίου λόγω καπνού.