Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός – Αρναούτογλου: Καλοκαίρι και χειμώνας μαζί σήμερα – 30άρια στη Κρήτη, 7 βαθμοί στην Κοζάνη

Ο καιρός τρελάθηκε για τα καλά και μέσα σε μια μέρα η χώρα μας βιώνει όλες τις εποχές. Τεράστια η διαφορά της θερμοκρασίας.

Η μία πλευρά της Ελλάδας έχει καλοκαίρι, η άλλη χειμώνα, ενώ υπάρχει και μια ανοιξιάτικη αύρα. Τα όσα ανέβασε στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό και τη σημερινή θερμοκρασία είναι χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στις 11.10 το πρωί σήμερα (27/.03.2024) η θερμοκρασία στα Φαλάσαρνα Χανίων έδειχνε 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα στη Βλαστή Κοζάνης ο υδράργυρος είχε πέσει 7 βαθμούς Κελσίου. Ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη και ένα χειμωνιάτικο στην Κοζάνη την ίδια ώρα στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα η Αθήνα κινούνταν σε ανοιξιάτικους ρυθμούς με την θερμοκρασία να δείχνει 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δεν ξεπερνούσε τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χαρακτηριστικά την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου είχε κάνει και νωρίτερα μια ανάρτηση με τις θερμοκρασίες στις 10.30 το πρωί τις Τετάρτης (27.03.2024).

«Κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων

Να σημειωθεί ότι με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα και τα επόμενα 24ωρα θα ζήσουν ένα μικρό καλοκαίρι στις αρχές της άνοιξης.

Σήμερα πάντως Τετάρτη ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και ισχυρών νοτιάδων συνθέτει το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Λίγα 24ωρα πριν το τέλος του Μαρτίου οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κρήτη, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώ η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα  με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.