Καιρός

Καιρός – meteo: Από αύριο το απόγευμα ξεκινά η ψυχρή εισβολή – Θα διαρκέσει 5 μέρες

Καιρός – Έρχεται τσουχτερό κρύο την Πέμπτη, πού θα χιονίσει

Στην κατάψυξη μπαίνει για τις επόμενες πέντε μέρες όλη η χώρα, καθώς θα βρεθεί στη… μέση ενός δίπολου ατμοσφαιρικών πιέσεων. Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 5 ημέρες και θα είναι το χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που έρχεται.

Αιτία για αυτή τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το meteo, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Καιρός – meteo: Από αύριο το απόγευμα ξεκινά η ψυχρή εισβολή – Θα διαρκέσει 5 μέρες

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών για τις επόμενες 5 ημέρες πάνω από την Ευρώπη σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Όπως διακρίνεται και από το βίντεο η ψυχρή εισβολή αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής (21.01.2022) από τα βόρεια και αναμένεται να επεκταθεί στα νότια έως και το τέλος του Σαββάτου, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να έχει σαρώσει όλη τη χώρα.