Καιρός

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα «χτυπήσει» όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός αύριο: Άστατος και την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση

Από το βράδυ της Τετάρτης (22.09.2021) ο καιρός αλλάζει πρόσωπο και γίνεται επιτέλους… φθινοπωρινός. Το ψυχρό μέτωπο έρχεται να ρίξει τη θερμοκρασία, αλλά μόνο για λίγα 24ωρα.

Από σήμερα το βράδυ, λοιπόν, ο καιρός θα αλλάξει γιατί ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει την Ελλάδα από βορρά προς νότο και, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (23.09.2021).

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα «χτυπήσει» όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα πληγούν Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα «χτυπήσει» όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά.