Καιρός

Κακοκαιρία Daniel: Η δραματική στιγμή απεγκλωβισμού κατοίκου από τη σκεπή του σπιτιού του με Super Puma

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Απόκοσμες εικόνες και βυθισμένα χωριά στον Παλαμά – Μετέφεραν ηλικιωμένο με κανό

Σωτήρια είναι η παρουσία των Super Puma στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel, καθώς τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας κάνουν συγκλονιστικές προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Στο παρακάτω βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι η στιγμή που ένας διασώστης έχει κατέβει στη σκεπή ενός σπιτιού για να απεγκλωβίσει έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν εκεί καθώς το σπίτι του στη Θεσσαλία είχε καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τα ορμητικά νερά που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Όσο ο διασώστης έχει δέσει πάνω του τον κάτοικο της περιοχής, τα ορμητικά νερά γύρω τους έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική εικόνα καταστροφής από τα πρωτόγνωρα ύψη βροχής που έπεσαν στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας.

Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το live blog του newsit.gr.

Δείτε το βίντεο:

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/super_puma_daniel_0709.mp4

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι έκαναν δραματικές εκκλήσεις στα ΜΜΕ και στις Αρχές, ζητώντας κάθε μέσο για να απεγκλωβιστούν. Στην περιοχή επιχειρούν 1 ελικόπτερο Super Puma και 4 Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν 1 Super Puma και 1 Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, στην Αγία Τριάδα βρίσκονται 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνται 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς.