Επικαιρότητα Καιρός

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι στα βόρεια της Αττικής – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι στα βόρεια της Αττικής - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στο λεκανοπέδιο στη συνέχεια της ημέρας – Τί προβλέπεται για την Αθήνα

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» χτυπά από τα ξημερώματα του Σαββάτου και την Αττική, κυρίως με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το χιόνι έχει κάνει την εμφάνισή του στα ορεινά του Λεκανοπεδίου.

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος μίλησε στο protothema.gr και επισήμανε ότι τα ισχυρότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας αναμένονται σήμερα Σάββατο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε πολλές περιοχές όπως και στην κίνηση των οχημάτων, γιατί πιθανόν και στις εθνικές οδούς να δημιουργηθούν προβλήματα από τη χιονόπτωση και κυρίως στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Δείτε πανοραμικό βίντεο drone από το droneas.gr την Πάρνηθα ντυμένη στα λευκά το πρωί του Σαββάτου

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως από το πρωί του Σαββάτου παραμένουν κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των φαινομένων, η οδός Αναπαύσεως, στην περιοχή του Παπάγου, από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό, η περιφερειακή οδός Αλίμου – Κατεχάκη προς θέση Καλοπούλα από το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής, η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης προς το ύψος του 414 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος της Θησέως και η λεωφόρος Φυλής προς Μονή Κλειστών, από το ύψος της τελευταίας ταβέρνας.

xioni_dion1
xioni_dion2

Σύμφωνα με την εκτίμησή του κ,. Λαγουβάρδου, αναμένεται να έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και στα Βόρεια προάστια της Αττικής ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε κι ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια από τη Δευτέρα.

«Δύσκολη η σημερινή μέρα λόγω της κακοκαιρίας “Λέανδρος” γιατί έχουμε και τα περισσότερα φαινόμενα .Ήδη έχουμε πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας,πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μια διαταραχή που έγινε από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο φέρνει αρκετές ποσότητες βροχής ή χιονιού στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Όσον αφορά την Αττική είναι μέσα στις περιοχές που θα έχουμε φαινόμενα. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις μέσα στην ημέρα σε όλους τους ορεινούς όγκους, προφανώς της Αττικής, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο μέχρι και τα Βόρεια προάστια. Αρκετά χιόνια στα Βορειοδυτικά, ενώ εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στην πόλη θα είμαστε σε θερμοκρασίες οριακά για χιονόπτωση, μπορεί να έχουμε κάποιο χιονόνερο και μέγιστες τιμές που στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσουν τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ενώ 2 με 3 βαθμούς κελσίου θα είναι οι μέγιστες τιμές στις βόρειες περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου περιμένουμε και χιόνι».