Ελλάδα Καιρός

Κακοκαιρία Μπάλλος: Τι θα γίνει τις επόμενες 24 ώρες – Βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι στην Αττική

Αυτοί είναι οι απατεώνες πίσω από τις αγγελίες

Η κακοκαιρία Μπάλλος σφυροκοπά μεγάλο μέρος της χώρας και τις επόμενες 24 ώρες αναμένονται ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα. Στην Αττικήαπό το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, υπάρχει και πιθανότητα να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δειχνούν πως, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού αναμένονται κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δυσμενείς είναι και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται ενδεικτικά οι συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.

Σημειώνεται πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος. Παράλληλα, χιονοπτώσεις καταγράφονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.